• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Endonezya'da dini liderleri gözaltına alınan Müslümanlar polisle çatıştı: 6 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cakarta'nın polis şefi Fadil İmran, yaptığı açıklamada, Endonezyalı Müslüman alimlerden İslam'ı Savunanlar Cephesi lideri Rizieq Shihab'ın 6 destekçisinin, Shihab'ın sorgulanacağı bir polis karakoluna götürüldüğü esnada öldürüldüğünü söyledi.

İmran, Rizieq Shihab'ın 10 destekçisin başkent Cakarta'nın yaklaşık 50 km doğusundaki bir yolda Shihab'ın içinde olduğu polis konvoyuna saldırdığını, bunun üzerine polisin kendisini savunmak zorunda kaldığını ifade etti.

İmran, Shihab'ın destekçilerinin polise silah ve kesici aletlerle saldırdığını ifade etti.

Çatışmada Shihab'ın diğer 4 destekçisinin de kaçtığı belirtildi.

Shihab'ın, geçen ay on binlerce destekçisinin kızının düğününe katılmak için evinde toplanarak Covid-19 kısıtlamalarını ihlal ettiği iddiasıyla sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi.

Shihab'ın 10 Kasım'da Suudi Arabistan'daki sürgünden ülkesine dönüşünün ardından büyük bir kitle toplanmış, bu durum salgın kurallarının hiçe sayıldığı gerekçesiyle tepki çekmişti.

Shihab, 2017 yılında devlet ideolojisine hakaret ve cinsel içerikli suçlamalardan hakkında açılan davalar sonrası Suudi Arabistan'a yerleşmişti.

İslam'ı Savunanlar Cephesinin geçmişte gece kulüplerine zarar verme, Batı elçiliklerine taş atma ve diğer dini gruplara saldırdığı belirtiliyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir