• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB, sosyal merkezlerle donatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tekstil ve Hazır Giyim OSB’nin ihtiyaç duyacağı ortak kullanıma yönelik sosyal alanların inşa edilmesini sağlayacak projenin; Van OSB’de gerçekleştirilen imza törenine, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan katıldı.  

 

Toplam bütçesi 4 milyon 444 bin 445 TL olan ve Van Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu projenin 4 milyon TL’lik kısmının hibe olarak sağlanacağı belirtildi.

3000 metrekare kapalı alanda sosyal tesisler

İmza töreninde konuşma yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB sınırları içerisindeki 22 bin 775 metrekare alanda çevre düzenlemesi için; ihata duvarı, güvenlik, ağaçlandırma, sulama ve aydınlatma altyapısı yapılacağını,  ayrıca Tekstil ve Hazır Giyim OSB’nin ihtiyaç duyacağı ortak kullanıma yönelik 3 bin metrekare kapalı alanda sosyal tesislerin inşa edilmesi ve yönetim organizasyonunun oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

Güray yaptığı açıklamada, 2018 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Altyapı Projesi bünyesinde 42 adet parselin tekstil yatırımcılarına tahsis edilmesinin planlandığını belirterek, “Hayata geçirilecek projeyle; restoran, kafeterya, banka şubesi, kargo, postane, market binası, dini tesis alanı vb. tesisler, kreş ve çocuk gündüz bakım evini kapsayan sosyal alanlar kurulacaktır. Böylelikle Tekstil ve Hazır Giyim OSB ve Van OSB’yi, yatırımcılar açısından daha cazip ve tercih edilebilir bir yatırım alanına dönüştürecektir.

Proje ile meslek sahibi olmayan çocuklu kadınlara meslek edindirme ve istihdam imkânı sağlanması hedeflenmektedir. Böylelikle Van ilinde kadınların istihdamına önemli bir katkı sağlanacaktır.” dedi.

“3 bin metrekare üzerinde kurulacak”

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Birlikte ele ele vererek bölgemizin kalkınmasına katkı sunacağız. Oluşturulacak Tekstil ve Hazır Giyim OSB’de elbette insanlarımız çalışacak ama bunun yanında orada çalışan insanların nefes alabilecekleri sosyal alanların da olması gerekiyor. 3 bin metre kare alanda çalışanların sosyal ihtiyaçlarını giderecek alanlar kurulacaktır. Bu projenin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ve bu tür projelerin devamını diliyoruz. İnşaallah Organize sanayi bölgemize ve ilimize daha güzel proje ve alt yapıların yatırımları kazandırılacaktır. Bu anlamda OSB yönetimi, sanayici esnafı ve halkımız adına DAKA Genel Sekreterine, tüm personel ve idari kadrolarına teşekkür ediyorum.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir