• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çiftçiler fiyatında büyük bir artış yaşanan sarımsağa yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Virüse iyi geldiği düşüncesiyle vatandaşların rağbet gösterdiği sarımsak adeta yok satıyor. Artan rağbetle birlikte sarımsak fiyatı da 3-4 kat arttı. Bunu fırsat bilen kimi çiftçiler ise Coronavirus salgını sonrası satışlarda artış yaşanan ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sarımsak ekimine yöneldi.

Batman merkeze bağlı Karayün (Koğıka) köyündeki çiftçiler, Covid-19’a karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen sarımsak ekimine başladı.

Geçen sezon sarımsaktan iyi gelir elde ettiklerini, bu sene de iyi para elde etmeleri ümidiyle sarımsak ekimi gerçekleştirdiklerini belirten çiftçiler, sarımsağa büyük bir talebin olduğunu söyledi.

“Fiyatı iyi olduğu için ektik”

Geçimlerini çiftçilikle sağladıklarını belirten Edip Çoban, “Şu anda dönüm üzerinde sarımsak ekiyoruz. Bu toprakla geçimimizi sağlıyoruz. Geçen sene sarımsak verimi ve fiyatı iyi olduğu için bu sene de ektik. 2 dönüm araziye 100 kilo sarımsak ekip yaklaşık 800 kilo verim elde ettik. Arazimiz az ama yine de boş kalmaktansa ekelim dedik. Sarımsak fidesinin kilosunu 12 liradan aldık, yetişen sarımsağın kilosunu 20 ile 25 lira arasında sattık.” diye konuştu.

“Sarımsağın ekildiği köylerde doktora gidenler olmuyor”

Sarımsağın birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Çoban, “Sarımsağın faydaları çok olduğu gibi birçok hastalığa da iyi geliyor. Coronavirus hastalığı geçiren birçok kişi ilaç niyetine sarımsak tüketiyor. Sarımsak doğal olduğundan bir antibiyotik görevini görüyor. Sarımsağın ekildiği köylerde doktora gidenler olmuyor.” ifadelerini kullandı.

“Sarımsağa talep arttı”

Sarımsak tükettikleri için şu ana kadar ne kendisinin ne de ailesinin virüse yakalandığını vurgulayan bir diğer çiftçi Musab Çoban ise şunları söyledi:

“Masraflarımız var ama tarlaya iyi bakarsanız verimi bereketlidir. Tarlada bir sarımsak ekiyoruz, 10 oluyor ve bu yüzden veriminden memnunuz. Geçimimizi bu tarla ile sağlıyoruz. Bu yıl Coronavirus hastalığı çıktığından beri sarımsağa talep arttı. Sarımsağın Coronavirus hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Ben sarımsağı çiğ çiğ yiyorum. Şu ana kadar ben ve ailemden virüse yakalanan kimse olmadı çok şükür. Sarımsak vücut direncini artırıyor. Herkese tavsiye ediyorum.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir