• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muhalefetin seçimleri boykot ettiği Venezuela'da halk sandık başına gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) Başkanı Alfonzo, ülke genelinde 14 bin 200 sandık merkezinin oy kullanılması için hazır olduğunu belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefetin parlamento seçimlerini kazanması halinde devlet başkanlığı görevini bırakacağını açıklayıp muhalif partilerini seçimlere katılmaya davet etti.

Ülkede 23 Ocak 2019'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini alan muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, seçimleri "hileli" ilan ederek boykot edeceklerini duyurdu.

Seçimin hileli olacağını belirten siyasi partilerden Demokratik Hareket (Accion Democratica) ve Önce Adalet (Primero Justica) partileri dahil 30 siyasi hareket, kendi aralarında bir anlaşma imzalayarak seçimleri boykot edeceklerini ilan ettiler.

Venezuela'da Maduro'yu devirmeyi amaçlayan ve ülkedeki muhaliflere büyük destek veren Lima Grubu ve Amerika Devletleri Örgütü (OAS), açıklamasında, "Lima Grubu üyeleri olarak, Venezuela Anayasası'nı açıkça ihlal eden ve ülkede demokrasinin geri dönüşünü zorlaştıran Ulusal Seçim Konseyinin kararlarını kabul etmiyoruz ve tanımıyoruz." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir