• DOLAR 34.325
  • EURO 37.532
  • ALTIN 3024.536
  • ...
Teknoloji girişimcilerine hibe fırsatı verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Projeye katılacak olan teknolojik iş fikrine sahip girişimciler, çeşitli eğitim ve mentörlük desteğinin ardından TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında 200 bin TL hibe alarak şirketlerini kurma şansı bulacaklar.

TÜBİTAK tarafından kabul edilen “GaziantepBİGG Girişim Hızlandırma Platformu” projesi Gaziantep Üniversitesi Prof. Dr. Arif Özaydın ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor Burhan Akyılmaz tarafından düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Toplantıda Gaziantep Teknopark, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında projenin yürütülmesine ilişkin protokol de imzalandı.

 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’de 21 ilden 63 kuruluş arasına girerek bu programı uygulama hakkı kazanan Gaziantep Teknopark’ın tüm süreçleri Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile bölgedeki diğer üniversitelerin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın da katkılarıyla yürütüleceğini belirtti.

“Girişimci adaylarına nitelikli eğitim ve mentorluk verilecek”

Özaydın, Gaziantep ve bölgenin yanı sıra Türkiye’den de girişimci adaylarının yenilikçi iş fikirleri ile başvurabilecekleri programın birçok modülden oluştuğunu belirterek, “İş fikri başvurularının toplanarak değerlendirilmesi, uygun bulunan girişimcilerin ön kuluçkaya alınarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirilmesi ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek verilecek. 2022 yılı sonuna kadar devam edecek ‘GaziantepBİGG Projesi’ ile programa başvuru yapacak girişimci adaylarına uzman eğitmenler ve deneyimli mentorler aracılığıyla destek verilecek ve ardından başarılı girişimciler TÜBİTAK’a yönlendirilecektir. Hedefimiz en fazla sayıda girişimcinin TÜBİTAK’tan 200 bin TL hibe alarak teknolojik iş fikirlerini bölgemizde hayata geçirmelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Teknopark ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin, proje süresince teknolojik iş fikri sahibi girişimci adaylarına iş fikirlerinin geliştirilmesi ve pazara hazırlanması sürecinde eğitim ve mentörlük sağlanması doğrultusunda işbirliği içerisinde çalışacaklarını ifade etti.

“Proje ile teknoloji ekosistemine yeni girişimciler kazandırılacak”

Dereli, “Üniversiteler olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimler, yarışmalar, mentörlük programları gibi etkinlikler ile Türkiye teknoloji girişimciliği ekosistemine kazandırdığımız girişimcilere ‘GaziantepBİGG Projesi’ ile yenileri eklenecektir. Girişimciliği ve ticari başarıları ile öne çıkan Gaziantep ve bölgemizdeki diğer şehirlerde teknolojik iş fikri olan girişimcilerimizin www.gaziantepbigg.com web sitesinden başvuru yapmaları gerekmektedir.” diye konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor Burhan Akyılmaz ise bu program kapsamında girişimcilere ihtiyaç duydukları eğitimlere destek sağlayacaklarını, fikirden ticarileşmeye giden girişimcilik sürecinde bölgedeki paydaşlarıyla, üniversitelerle ve girişimcilik merkezleriyle her zaman işbirliği ve dayanışma içinde olacaklarını belirterek imzalanan işbirliği protokolünün de hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz tarafından projenin uygulanmasında iş birliği yapılmasını içeren işbirliği protokolü imzalandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir