• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Elazığ`da arıcılık kursu düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yazılı açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün koordine ettiği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`na (TKDK) arıcılık kredisi için başvuruda bulunan üreticilere İl Müdürlüğünün toplantı salonunda 18 Şubat-01 Mart 2013 tarihleri arasında mesai dâhilinde belgeli arıcılık kursu düzenleneceğini açıkladı.

Elazığ`daki arıcılık potansiyelini üretime dönüştürmek ve insanlarımızı iş sahibi yapmak için meslek edindirme kursları açıldığını ifade eden Kaygusuz, arıcılığın toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretim dalı olduğunu bunun da arıcılığın önemini bir kat daha arttırdığını söyledi.

Kaygusuz, \"Ayrıca arıcılık teknik bilgi ve beceri gerektiren bir meslektir. Ülke ve aile ekonomisine önemli katkıda bulunacağına inandığımız, arıcılık mesleğini tekniğine uygun olarak icra etmeleri için kursiyerlere teorik ve pratik bilgiler verilecektir\" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir