• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pandemi nedeniyle berber ve kuaförler yüzde 75 iş kaybına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, berber ve kuaför camiasının pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntılar ve sıkıntılarının giderilmesi ile ilgili yaptığı basın açıklamasıyla yetkililere çağrıda bulundu.

 

Yaklaşık bir yıldır pandemi sürecini yaşadıklarını hatırlatan Toptaş, berber ve kuaförler camiasına yine bir kısıtlamanın geldiğinden dert yanarak şöyle devam etti:

Çalışma saatlerimiz değişti. Hafta içi çalışma saatlerimiz 10.00-20.00 arası olacak. Hafta sonu da bilindiği gibi sokağa çıkma yasağından dolayı iş yerlerimiz kapalı kalacaktır. Daha önceden zaten işlerimiz düşüşe geçmişti. Yapılan her açıklamadan sonra işlerimiz iyice düştü. Şu an berber ve kuaför camiasının yüzde 75 iş kaybına uğradığını görüyoruz. Esnaflarımız şu an zor bir süreç yaşıyor. Bu süreci atlatmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Devletimizden bir beklentimiz var; SGK, BAĞ-KUR, elektrik, su, doğalgaz paralarını ötelesinler veya indirime gitsinler. Kiralarımızı ödeyemeyecek durumdayız. İnşallah SGK, BAĞ-KUR, elektrik, su, doğalgaz ücretlerine bir çözüm bulunur. Devletimizden bu noktada bir destek bekliyoruz.

"Kiramızı ödeyecek durumumuz yok"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin pandemi dolayısıyla esnaflara yapacağı desteğe dikkat çeken Toptaş, "Bizler de büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden böyle destekler bekliyoruz. Dün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ilk adımı attı. İnşallah diğer belediyelerde bu desteği gösterirler. Özellikle ilan reklamda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İlan reklamda artış var. Özellikle de su fiyatlarında indirim beklentimiz var. Esnafımız gerçekten zor bir süreç yaşıyor. İnşallah kısa süre içerisinde bir çare bulunur, bir destek verilir. İnanın şu an kiramızı ödeyecek durumumuz yok." diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir