• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
CHP`li Aygün`e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün Twitter hesabı üzerinden Müslümanlara yönelik hakaretlerine Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol tarafından yapılan basın açıklamasıyla yanıt geldi.

 

Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün, \"İlkokullarda ayet ve hadis panoları kurulacak, ayet ve hadis öğretimi yaygınlaşacaktır. Cuma namazına göre ders saatleri ayarlanacak. Bu adımlar atıldıktan sonra laikliğin son kırıntıları da yok edilecek. Pespaye bir din devleti gelecek; AKP`nin dinci-faşizmi işte bu\" sözleriyle İslam dinine ve bu dinin inananlarına hakaret ettiğini ve bu din mensuplarının politik duruşlarını ve inanışlarını kendince aşağılamaya çalıştığını belirtti.

 

Hüseyin Aygün ve siyasal çizgisinin yıllarca bu ülkede laikliğin dinsizlik olmadığını söylediği hatırlatılan açıklamada, \"Eğer laiklik insanların ibadet etmesinin önündeki bir engelse ve insanların ibadet özgürlüğünün temini için kamu otoritesince düzenleme yapılması laikliğe aykırı ise Aygün ve takip ettiği siyasal hareket onlarca yıldır seçmenleri aldatmış/takiyye yapmıştır\" ifadeleri kullanıldı.

 

\"Halkın büyük ekseriyetini oluşturan Müslümanların çocuklarının, eğitim gördüğü okullarda ayet ve hadis öğrenmeleri, ayet ve hadis öğrenimi için panolar kurmaları, Cuma namazı saatlerine göre müfredat ve ders saatlerinin ayarlanmasını istemeleri, ülkede özgürlüklerin ve hak talep etmenin yaygınlaştığını ve devlet aygıtının korku üreten bir mekanizma olmadığının göstergesidir\" denilen açıklamada; Politik menfaat beklentisi içerisinde olmayan her aklı başında insanın makul bulacağı bu taleplerin ülke yönetimine talip bir siyasal hareketin temsilcisi tarafından blokaj ve düşmanlıkla karşılanması, insan zihnine ister istemez camilerin kapatıldığı, Kur`an ve diğer dini kitapların yakıldığı, din öğretimi veren ve alanların en sert şekilde cezalandırıldığı faşist tek parti dönemlerini hatırlanacağı belirtildi.

 

Bütün siyasal hareketlerin, İslam veya başka dinlerce kutsal kabul edilen değerlere saygı göstermeye, hakaret etmemeye, özgürlük alanlarını genişletecek adımlara kişisel fanteziler nedeniyle engel olmamaya, kendi mensubiyeti için istediği ve layık gördüğü özgürlükleri başkalarından esirgeme ikiyüzlülüğünden uzak durmaya davet edildiği açıklama son olarak, Hüseyin Aygün, bütün Müslümanlardan özür dilemeye davet edildi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir