• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
BİNGÖL- Bölgenin kalkındırılması, kurum ve kuruluşlar arasında projelerin uyum ve bütünlük içerisinde yürütülmesi amacıyla planlanan DAP Eylem Planı toplantısı Valilik Toplantı Salonunda düzenlendi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, DAP Eylemi Planı`nın Bingöl`ün ve bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal alandaki yatırımların doğru planlanması için önemli olduğuna dikkat çekti.


DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı`nın kurumsal yapısını yeni yeni tamamlamaya çalıştığını, dolayısıyla kurumun bölge için ne anlam ifade edeceğinin zaman içerisinde daha iyi anlaşılacağını belirten Vali Güvençer, kaynakların doğru kullanılması için planlamanın ve öncelik sırasının önemli olduğunu vurgulayarak, DAP idaresinin de bölgenin kalkınması için bu planlamayı yapacak önemli bir yapılanma olduğunu söyledi.


Toplantı hakkında bir değerlendirme yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, toplantıda önce DAP İdaresi ve yürütülen DAP Eylem planı hakkında açıklamalarda bulundu. DAP Eylemi Planı`nın Bingöl`ün de aralarında bulunduğu 14 ili kapsadığını vurgulayan Güler, ülkenin en az gelişen illerinin bu 14 il arasında yer aldığını, eylem planın temel amacının öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması olduğunu söyledi.


Güler, 14 ilin tümünü içine alan toplantıların gayesinin, bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek DAP Eylem Planının kapsamını belirlemek, eylem planının amaç ve hedefleri doğrultusunda bu ihtiyaçları önceliklendirmek, planlanan proje ve faaliyetleri görüşmek ve DAP Bölge Kalkınma İdaresini tanıtmak olduğunu söyledi.


Kalkınma Eylem Planı`nın 5 yıllık bir planlamayı esas aldığını belirten Güler, eğitim, sağlık, turizm, sanayi, ulaşım, iletişim, enerji, çevre, konut, kültürel, tarım ve hayvancılık ile diğer alanlarda öngörülen yatırımların belirlenerek kamu kuruluşlarının bu yönde proje hazırlamalarını istedi.


Güler, DAP Eylem planının beş yıllık bir çalışmayı içerdiğini ve 2018 yılına kadar çalışmaları sürdürüleceğini, planın ise Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından Haziran ayı gibi onaylanıp yürürlüğe gireceğini belirterek, \"Onayın ardından plan tüm detaylarıyla Başbakanan Recep Tayip Erdoğan tarafından tüm detaylarıyla kamuoyuna ilan edilecek\" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam etti.

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)