• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
İZMİR - Gaziemir Belediye ile birlikte KOSGEB`in düzenlediği Yeni Girişimci Desteği Projesi, hayatları değiştiriyor. Uzun süre tekstil makinelerinin tamiratını yapan ama bir gün kendi işini kurmanın hayaliyle yaşayan 34 yaşındaki Sabri Korkmaz`ın hayatı girişimcilik projesiyle değişti. İşte Sarnıçlı genç adamın öyküsü:

Tekstil sektöründe kendi işyerini kurarak hizmet vermeyi amaçlayan ancak geçen yıl Nisan ayında eşi Gülcan Korkmaz ile evlenen ve tüm birikimlerini düğüne harcadığı için hayallerini erteleyen Korkmaz, Girişimci Desteği Projesini öğrendi.

Düğünden sonra maddi imkânlarının yetersizliğinden dolayı işyeri açma planını erteleyen genç adam, katıldığı eğitimleri başarıyla tamamlayınca KOSGEB`den 24 bin TL`lik krediyi almaya hak kazandı. Ağustos 2011`de hibe krediyi aldıktan sonra kolları sıvayan genç adam, Korkmaz Makina`yı kurup işinin sahibi oldu.

Tekstil makineleri tamiratı, bakımı ve yedek parça tedarikçisi olarak işini başlatan Sabri Korkmaz, eşinin de devreye girmesiyle 2 adet tekstil makinesi alarak eşini de işe dâhil etti.

Eşine ilik açma, düğme dikme, çıt çıt, kuşgözü çakma gibi tekstil işlerini öğreten genç adam, eşiyle birlikte ekmek teknelerini omuz omuza büyüttü. Sarnıçta faaliyet gösteren tekstil firmalarının büyük çoğunluyla iş yaptığını söyleyen Korkmaz; "Şu an iş yerimizde iki kişi çalıştırıyoruz. Yakın zamanda daha büyük dükkâna taşınarak, personel sayısını 10`a çıkarmayı planlıyoruz" dedi.
(Yunus Şani - İLKHA)