• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Çözüm İçin Destek Bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Kalkınma Bakanı Yılmaz, İstanbul`da faaliyet yürüten Bingöl sivil toplum örgütleriyle BİNYAD`da bir araya geldi.
 
Dernek başkanlarının ve işadamlarının katıldığı toplantıda Bakan Yılmaz, İstanbul`da yaşayan Bingöllülerin sorunlarının dinledi.
Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, yürütülen görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Süreç ile ilgili herkesten ve her kesimden destek beklediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, "Devlet eski devlet değil. Artık çözümden yana bir hükümet var. Taşın altına gövdesini uzatan bir Başbakan var. Yeni Anayasa için Meclis`te uzlaşma sağlanmadığı takdirde millete gideceğiz" diye konuştu.
 
"ÜNİVERSİTE ÖNCELİĞİMİZ"
Bingöl Üniversitesi`nin öncelikli mesele olduğunu söyleyen Yılmaz, "Yatırımcı yol, üniversite ve havaalanı soruyor. Üniversite Bingöl için hayati derecede önemli. Bir şehrin gelişmesi, ekonomik anlamda büyümesi, tanınır hale gelmesi, insanların gözünde farklı bir yer edinmesi üniversiteyle ve onun sayesinde oluşacak hafızayla mümkün hale gelir. Bugüne kadar 120 milyon lira kaynak aktardık üniversiteye. Üniversite söz konusu olduğunda hiçbir masraf gözüme çok gelmez" ifadelerini kullandı.
 
Bingöl`e 60 milyon liranın üzerinde eğitim kaynağının aktarıldığını kaydeden Bakan Cevdet Yılmaz, üniversitenin şu an 6700 civarında öğrencisinin bulunduğunu, bu sayının 10 bin olması için de gerekli adımlarını attıklarını ifade etti.
 
Bingöl`de yüzme havuzunun bu yıl içerisinde hizmete gireceği müjdesini veren Yılmaz, güzergahı değişen kayak merkezinin de bu yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını vurguladı.
 
"EN BÜYÜK TEŞVİK TEÖRÜRÜN BİTMESİDİR"
Bölgede yaşanan en büyük sorunun terör sorunu olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, bölgeye ve Bingöl`e yapılacak en önemli teşvikin terörün bitirilmesi olduğunu ifade ederek, "En büyük teşvik, terörün bitmesidir. Yatırımcı gelmiyor. Para güven istiyor. Bu her yerde böyledir. Hükümet olarak yaptıklarımız ortada, 15 yıl önce ile kıyaslanmayacak kadar devrim niteliğinde hizmetler yaptık. Eskiden kalan bir ceberut devlet yapısı değişti. Vatandaşı esas alan bir devlet yapısı mevcuttur" diye konuştu.
 
Havaalanıyla ilgili sorulara da cevap veren Bakan Yılmaz, "Elimizde olmayan sebeple bu işin biraz uzadığını kabul ediyorum. Ancak bu bizden değil, müteahhitten, taşerondan kaynaklanan sorundu. Onları da çözük. Havaalanımız büyük ölçüde bitti. Pist hazır, güvenlik kulübeleri yapılıyor. İnşallah yazın İstanbul`daki hemşerilerimiz uçakla iniş yapabilecekler" dedi.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİNE HER KESİMDEN DESTEK BEKLİYORUZ"
Bingöl sivil toplum kuruluşlarının çözüm sürecinde etkin rol almasını isteyen Bakan Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının desteğinin hükümet için hayati derecede önemli olduğunu vurguladı.
 
"Bu çatı altında herkesin fikri siyasi bakışı farklı olabilir ancak artık bölgede insanımızın kanı dökülmesin, bu acılar yaşanmasın" diyen Bakan Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:
"Seçim zamanı geldiğinde her kes özgürdür. Kime neye oy verirse versin. Gençlerimiz ölmesin, analarımız ağlamasın. Bunu ister ideolojik anlamda, ister dini anlamda kimse kan dökmesin. Hiç kimsenin böyle hakkı yoktur. Bir insanın hayatı tüm ideolojilerden daha değerlidir."
Bingöllü hemşerilerinden süreç içerisinde destek beklediğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Burada hemşerilerimden ricam bu çözüm ve kardeşlik sürecine herkesin diliyle, icraatıyla kanın durması için destek vermesini bekliyoruz. Bingöl halkına müteşekkiriz. Her seçimde partimize en büyük desteği vermiştir. Halkımız bu süreci bilerek destekledi. Bizlere inandı, bizlerde akan kanın durması için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymuş bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"FEDERASYONLAR BİRLEŞMELİ"
İstanbul`un Bingöllüler için ikinci bir vatan olduğunu belirten Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Bingöl nüfusuna kayıtlı 125 bin nüfusumuzun yaşadığı İstanbul`da hemşerilerimizin siyaset ve bürokraside hak ettiği yerde olmadığını ben de kabul ediyorum ancak bu organize olmakla, birlikte hareket etmekle olabilen işlerdir. Önce kendi içimizde birleşme sorunumuzu çözmemiz lazım, iki federasyonun birleşmesi şarttır. Tabandan birleşmeleri için zorlayın. Bizlerde hangisine gidelim diye zorlanıyoruz. Kimseyi kırmak istemeyiz ancak tek bir federasyon haline gelse bizlerde rahatlarız. Tek şemsiye altında güçlerimizi birleştirmemiz ve aranan niteliklerin olduğu adayları desteklemek görevimiz." Şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir