• DOLAR 34.237
  • EURO 37.338
  • ALTIN 2936.61
  • ...
Mersin`de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Fatih Projesi kapsamında, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindeki heyet ile Mersin Yenişehirde bulunan Yahya Akel Fen Lisesi`ni ziyaret ederek, 9`uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı.


Yahya Akel Fen Lisesi`nde Vali tarafından dağıtılan tablet bilgisayarlar sonucunda okulda şu ana kadar dağıtılan tablet bilgisayar sayısının 257`ye çıktığının bilgisi verilirken, il genelinde ise bu sayının 2094`e ulaştığı bildirildi. Yine okulda 25 sınıfta etkileşimli tahtanın bulunduğu ifade edilirken, il genelindeki okullarda ise toplam 2094 etkileşimli tahtanın faaliyette olduğu belirtildi.


Mersin`in eğitim alanında son üç yılda çok önemli ve büyük başarılara imza attığını vurgulayan Vali, \"Bilindiği gibi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), proje bazlı yarışmalarda bölge merkezini Mersin`e taşıdı. 8 ilin TÜBİTAK bölge merkezi olan Mersin, son ortaya çıkan veriler neticesinde proje üretmekte de Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkarak bölgenin açık ara birincisi oldu. İnşallah Ankara finallerinde de geçen yıllarda olduğu gibi birinciliklerle dönmeyi hedefliyoruz. Bunu da başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum\" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir