• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Busraspor Yönetiminine Tutuklama Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyesi Hasan Saltan`ın da teslim olmasıyla operasyon kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 8`e yükseldi. Savcılık Amerika`da bulunan yönetim kurulu üyesi Mesut Mestan hakkında da yakalama kararı çıkardı. Soruşturmaya konu olan meblağın milyon dolarlarla ifade edildiği öğrenildi.

Savcılık, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü`nün yürüttüğü soruşturmada operasyon startını dün vermişti. BAşkan Yardımcısı Haluk Ö., yönetim kurulu üyesi Öztürk Y. avukat Jale Demir, muhasebeci Sema Ç. Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet G. Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri B.`nin ardından bu sabah saatlerinde Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyesi Hasan Saltan da gözaltına alındı.

Başkan Yazıcı, hakkında herhangi bir soruşturma bulunmayan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile birlikte Acemler`deki Emniyet Müdürlüğü binasına geldi. Amerika`da bulunan yönetim kurulu üyesi Mesut Mestan hakkında da savcılık yakalama kararı çıkardı.

Bugün gözaltına alınan İbrahim Yazıcı ve Hasan Saltan sağlık kontrolü için Çekirge Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Zanlıların, düzenledikleri senetlerle kulube borç vermiş gibi gözüküp, kulubün parasını hesaplarına aktardığı öne sürülüyor. Soruşturmaya konu olan meblağın milyonlarca liralık olduğu ifade edilirken, geçmişte açıklama yapan Başkan İbrahim Yazıcı, kulüp üzerinde başka temliklerden kurtulmak ve kulubün kasasını işler hale getirmek için kulubün paralarını başka bir hesaba kanalize ettiğini ve bu şekilde icradan düze çıktıklarını ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir