• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın- Denizli Otoyolu’nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, Kapıkule’den başlayıp, Marmara ve Ege Bölgelerini kat ederek Akdeniz’e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis edecek son halka olan Aydın-Denizli Otoyolunun hayırlı olmasını diledi.

“AVRUPA’NIN HERHANGİ BİR ŞEHRİNDEN KALKIP KESİNTİSİZ DENİZLİ’NİN MERKEZİNE GELİNEBİLECEK”

Bakan Karaismailoğlu, Avrupa ile Ege Bölgesini doğrudan bağlayacak yeni köprüden geçen bir aracın Avrupa’nın herhangi bir şehrinden kalkıp kesintisiz bir şekilde gelinebileceğini söyledi.

“SEYAHAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKADAN 1 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK”

Karaismailoğlu, “D-585 (Aydın-Denizli) Ayr.-Karacasu Devlet Yolu’nu geçen otoyol, Karapınar’ın kuzeyinden, Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu’na paralel devam edecek. Ve Sarayköy’ün güneyinden geçerek, Kumkısık mevkiinde D-320 Devlet Yolu’nun kuzeyine geçecek. Bu noktadan itibaren Denizli ilini çevreleyen otoyolumuz, Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edip, Kocabaş mevkiinde sonlanacaktır. Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Zamandan 472 milyon Lira, akaryakıttan 142 milyon Lira olmak üzere yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek.”dedi. Bakan, “Ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu ve sonradan yapılacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya Otoyollarının tamamlanması ile İzmir-Antalya arasındaki mevcut 580 km devlet yolu, 440 kilometreye düşecektir. Seyahat süresi de 6-7 saatten 3-3,5 saate düşerek, İzmir’den Antalya’ya (Alanya) kadar kesintisiz otoyol ulaşımı sağlanarak iki önemli turizm kenti birbirine bağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.