• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...

Diyarbakır’ın büyümesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşmasıyla birlikte şehrin içerisinde kalan Eski Hal, Buğday Pazarı, Eski Aş Evi ve eski Hastane binasına yönelik Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Vali Münir Karaloğlu, alanda incelemeler yaptı. Tek tek yapıları inceleyen ve esnaflarla yapılabilecekler konusunda görüş alış verişinde bulunan Karaloğlu, özellikle eski halin dönüşümü üzerinde durdu.

Hal esnafıyla bir araya gelerek dönüşümle ilgili planlanan projeleri paylaşan Karaloğlu, 5 dönümü Büyükşehir Belediyesine, 7 dönümü esnafa ait olmak üzere toplam 12 dönümlük bir alan da yer alan Eski Hal’in yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini belirtti.

‘İlk kez burada bir vali gördüm’

Çocukluğundan bu yana Eski Hal’de esnaflık yapan Sedat Sırlı, yaşının 40 olduğunu ve ilk kez burada bir esnaf gördüğünü ifade ederek, “Hiç kimse gelmedi. Bir seçim zamanı gelirler. Kimse bir şey yapmadı. Kimse buraya bir taş üstüne taş koymadı. Ama güzel bir restore edilirse buradaki esnafta biraz rahat eder “dedi.

‘Burada bir sahipsizlik var’

20 yıldır burada esnaflık yapan Mehmet Çelebi ise, burada bir sahipsizlik olduğunu söyledi. Çelebi, “Burası başıboştur ve sahipsizdir. Buraya giren çıkan belli değildir.