• DOLAR 34.272
  • EURO 37.186
  • ALTIN 3027.86
  • ...
Seyhan`da Kur`an Kursu Temeli Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yaklaşık 40 bin nüfuslu Küçük Dikili ve Büyük Dikili Bölgesinde Diyanet`e bağlı bir Kur`an Kursunun olmaması bölge haklını harekete geçirdi. Dikili bölgesindeki mahalle sakinlerinin Kur`an Eğitimi ihtiyacını karşılamak üzere Kur`an Kursunun temeli atıldı.

Kuran Kursunun yapımı için ilk adımın; Kutlu Doğum Haftasında bölgede bir konferans veren Seyhan Müftüsü Halil Uzun`un o bölgede Kur`an Kursunun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu Kuran`sız bir evin kalmaması gerektiğine dair yaptığı konuşma ile atıldığı, yapılan bu konuşmanın cemaat üzerinde etki bıraktığı öğrenildi.

Konferans sonrası yer tespit edilerek Kur`an Kursunun adının da Merhamet Kur`an Kursu olması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Küçük Dikili`de Seyhan Müftüsü Halil Uzun ve yoğun Mahalle halkının katılımlarıyla 3 kattan oluşacak olan Kur`an Kursunun temeli Kur`an-ı Kerim tilaveti, konuşma ve dualarla atıldı.

Müftü Uzun Kur`an Kursu bulunan mahallelerin bereket ve rahmete gark olduklarını belirttikten sonra "Biz bu gün Efendimizin (sav) asırlar önce Medine`yi Münevvere de İslam`ın ilk mektebi ve medresesi olan Ashab-ı Suffa`nın bir şubesinin temelini atıyoruz. Allah mübarek etsin" dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir