• DOLAR 32.391
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2393.882
  • ...
Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi siyonisti memnun etti...  BU UTANÇ SİZE YETER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Onlarca yıldır Filistin’i işgal altında tutan ve binlerce Filistinliyi şehit eden siyonist rejim, Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyinin Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) terör örgütü olarak kabul etmesini memnuniyetle karşılayarak, “hoşgörü diline” ihtiyaç duyduklarını savundu.

İşgal rejimi Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz İsrail olarak, dinin fitne ve kışkırtma aracı olarak kullanılmasına karşı ortaya konan bu metodu memnuniyetle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İŞGALCİDEN “HOŞGÖRÜ” BEKLENTİSİ!

Açıklamada, Filistin’i işgali altında tutan siyonist rejimin bir de “hoşgörü” beklentisi içinde olduğu görüldü. Tüm semavi dinlerin sevgi ve iyilik tohumları ekmek için geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Tüm bölgenin kalkınması için hoşgörü ve karşılıklı iş birliği çağrısında bulunan bir hoşgörü diline şiddetle ihtiyacımız var." şeklinde, işgalciden hiç de beklenmeyen ifadelere yer verildi.

KARADAĞİ: BİLDİRİ YALNIZCA İSRAİL'İ MEMNUN ETTİ

Öte yandan Suudilerin sözde Alimler Konseyi’nin skandal açıklamalarına İslam dünyasının tepkisi devam ediyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, söz konusu bildirinin yalnızca işgal rejimini memnun ettiğini belirterek Konsey'e tepkisini yineledi.

Karadaği, işgal rejimi Dışişleri Bakanlığının, sözde Alimler Konseyi'nin İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmesinden memnuniyet duyduğunu açıklamasının ardından Konsey'e tepki gösterdi.

Twitter hesabında işgal rejiminin açıklamasını paylaşan Karadaği, "İslam dünyası tarafından kabul görmeyen Kıdemli Alimler Konseyi'nin bildirisi, yalnızca Arapların ve Müslümanların topraklarını, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı gasp eden Siyonist oluşumu memnun etti" ifadelerini kullandı.

SUUDİ’DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'da yönetim yanlısı Kıdemli Alimler Konseyinden 10 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, "İhvan, İslam'ı temsil etmeyen, sapkın, yöneticilere karşı çıkan, fitne çıkaran, şiddet yanlısı terörist bir gruptur" ifadesi kullanılmıştı.

Buna karşın İhvan da yaptığı yazılı açıklamada, Teşkilatın terörist değil bilakis bir ıslah ve davet hareketi olduğunu vurgulamıştı.

Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyinin söz konusu açıklamasına Arap ve İslam dünyasından da sert tepkiler yükselmişti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı da 2014 yılında İhvan'ı terör örgütleri listesine eklemişti.

SİYONİSTİN DÜŞMANLARIYLA DÜŞMAN

Eskiden beri işgal rejimi ile sıkı ilişkilere sahip olduğu bilinen Suudi yönetimi, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yönetimde etkili olmasıyla birlikte bu ilişkiyi açıktan yürütmeye başladı. Suudi rejimi henüz işgal rejimiyle resmi olarak normalleşme anlaşması yapmasa da başta Hamas olmak üzere siyonist rejimle mücadele eden veya işgalciyle kötü ilişkilere sahip olan bütün ülke ve teşkilatları hedef almış durumda.

Bu haberler de ilginizi çekebilir