• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hastanede ki asansör rezaleti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2006 tarihinde ihalesi yapılan ve 2009 tarihinde hizmete giren 400 Yataklı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin, merkez Kayapınar Belediyesi`nin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) ile birlikte belediye sınırları içerisinde bulunan hastanenin asansörleri, bakım eksikliğinden dolayı mühürlenmesinin ardından yaklaşık iki ay geçmesine rağmen asansörler henüz yapılmış değil. Asansörler yapılmadığından dolayı ameliyat gerektiren hastaların ameliyatları ya ertelendiği ya da yapılmazken, hastalar tüm katlara yürüyerek çıkıp iniyor.

 

Adının açıklanmasını istemeyen bir hastane doktoru İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunarak, Ameliyathaneye çıkan asansörlerin faaliyette olmamasından dolayı, hastaların, ameliyata alınmadığını, hastanede tam bir rezaletin yaşandığını ileri sürdü.

 

Hasta yakınları ise, hastanede başta ağır tedavi gören hastalarını tedavi gördükleri katlara kendi imkânları ile yürüyerek çıkardıklarını belirtiler.

 

Güneydoğu`nun tamamına hatta Ortadoğu`nun bazı ülkelerinden gelen hastalara hizmet veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan bu rezaletin bitmesi için hasta ve hasta yakınları yetkililerden hastalara yaşatılan bu işkencenin bir an önce son vermesini istediler.

 

3 Aralık 2012 tarihinde, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin acil servis asansörü, halatı kopmuş, asansör içerindeki 8 kişiyle birlikte 3`üncü kattan zemine çakılmıştı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir