• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kar nedeniyle araçlar şehir merkezinde mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı, yaya ve araç trafiğini felç etti. Merkez Çapakçur Köprüsü`nde her zaman yaşanan manzaralar tekrarlanırken, vatandaşlar, \"bir viyadükle bu köprüdeki sorunlar bitecekken Bingöl`e bir viyadükü fazla görenlere yazıklar olsun\" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

 

Kentin iki yakasını bir birine bağlayan Çapakçur Köprüsü`nde yolun kayganlaşması nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçların ilerlemesi zorlaşırken, kimi sürücüler araçlarına zincir takmak zorunda kaldı. Sinirleri gerilen halk, Çapakçur köprüsünün bir türlü yapılamamasına sert tepki gösterdi.

 

Yüzden fazla araç kayganlaşan Çapakçur Köprüsü`nde 2 saat mahsur kalırken, kentin iki tarafını birbirine bağlayan ve Düzağaç Bölgesi`ne gidip gelen araçların tek geçiş yeri olan köprüde, kayarak yolda kalan araçlar nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafik Şube ekipleri, köprü giriş ve çıkışlarında bir süre trafik akışını sağlamaya çalıştı. Vatandaşlar kendi imkânlarıyla, araçları iterek köprüyü geçmeye çalıştı.

 

Buz pistine dönen Çapakçur Köprüsü`nde kalan araçlar yüzünden trafikte 2 saat aksama oldu. Sürücülerinin hareket ettirmeye çalıştığı birçok araç, ancak vatandaşların yardımlarıyla köprüyü geçebildi.

 

Vatandaşlar ve öğrenciler, okula ve evlerine gitmek için araçlardan inip yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Tamamen trafiğin kilitlendiği köprü, Karayolları 84`üncü Şube Şefliği ekiplerinin tuzlama yapması ile normale döndü.

 

Her mevsimde ve özellikle kışın kazaların sıkça yaşandığı, ulaşımın büyük ölçüde aksadığı Çapakçur Köprüsü, sorun olmaya devam ederken, Ahkâm kesen siyasilerin ve bürokratların bu konuda duyarsızlıkları vatandaşların sert tepkisine neden oluyor.

 

Son olarak vatandaşlar ile sürücüler yetkililere seslenerek; \"Her yıl kış mevsiminde geçit vermeyen, kazaların merkezi haline gelen Çapakçur Köprüsü`nün yenilenmesi için verilen vaatlerin yerine getirilmesini, siyasilerin ve bürokratların bu köprüyü biran önce yapılması için gereken ilgi ve alakayı sarf etmelerini istiyoruz`` diye konuştular. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir