• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Ağrı`da öğrencilere değerler aşılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - \"Değerler Eğitimi\" projesi kapsamında yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, misafirperverlik, vatanseverlik, doğruluk, iyilik, temizlik, çalışkanlık, dürüstlük, sevgi, saygı, duyarlı olma, adil olma, paylaşımcı olma gibi konularda her ay eğitim verilirken, okullarda öğrenciler yönelik çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, projeyle öğrencilerimize; bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip temel ve insani değerler kazanmış iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak görevini üstlendiğini belirterek, \"Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir\" dedi.

Proje kapsamında her ay bir değerin öne çıkarıldığını belirten Başak, \"Bu değerlerin çocuklara kazandırılabilmesi için, her ay ilgili değere yönelik olarak; örnek kişileri tanıtmak ve bu kişilerden yaşanmış hikayeler paylaşmak, panolara güzel sözler asmak, seminer ve konferanslar düzenlemek, sınıf içi etkinliklerde bu değerleri öne çıkarmak, öğretmenlerin ve okul personelinin değerlerle ilgili olumlu ve ortak tutum sergilemelerini sağlamak, ilgili değerlerle ilgili performans ödevleri verilmesi gibi çalışmaların okul gündeminde yoğun biçimde yer almasını sağlayarak bu değerlerin çocuklarımızın bilinçaltına yerleşmesine katkıda bulunulmalıdır\" İfadelerini kullandı. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir