• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Suriyeli mültecilere bir destek de Manisa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Türkiye ve il genelinde faaliyet yürüten 32 STK, Manisa Sivil İnisiyatif Dayanışma Platformu (MASİDAP) adı altında bir araya geldi. Platformun ilk etkinliği ise İHH öncülüğünde Suriye`ye yardım kampanyası oldu.

 

Platform dönem sözcüsü M. Emin Sofuoğlu yaptığı açıklamada, \"Manisa`mızda Memur-Sen öncülüğünde ve ilimizde faaliyet yürüten dernek, vakıf ve STK üyelerinin ortak kararı ile oluşturduğumuz platformumuzun tanıtımı için bulunuyoruz. Platformumuz, Manisa`da insanlığın ve medeniyetimizin ortak değerlerinden hareketle inisiyatif geliştirmek için oluşturulmuş bir platformdur. Manisa`da bulunan STK`ların medeniyetimizin ortak değerlerinden hareketle, dayanışma, ortak söylem, tavır göstermeleri konularında çalışmalar yapacaktır. Platform amaç ve ilkelerini benimsemiş STK temsilcilerinden oluşmaktadır…

 

Platform, medeniyet değerlerimiz üzerinden ortak bir tavır, ortak bir söylem geliştirmeyi benimser inanç değerlerimizi esas alır, adil ve erdemli bir toplumun inşasında katkıda bulunmayı hedefler, hak ve adalet ekseninde sosyal şahidliğini yerine getirmeyi hedefler\" şeklinde konuştu.

 

İHH öncülüğünde Suriyeli mülteciler için başlatılan \"bir ekmek, bir battaniye\" kampanyasını desteklediklerini dile getiren Sofuoğlu, Tüm Manisalılardan destek beklediğimizi, bizlere bu gün ihtiyacı olan Suriyeli kardeşlerimize vefa gösterme zamanı olduğunu duyururuz\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir