• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA : \"YAŞANAN DEĞİŞİMLER ŞEHİTLERİN KANLARININ BEREKETİDİR\"
Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlen `Şehitler Gecesi` programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, \"Türkiye`de ve başka birçok ülkede şehitlerin kanlarının bereketini görüyoruz. Bu ülkelerde büyük değişimler oluyor. Müjdeler olsun İslam geliyor\" dedi.


DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: SİLVAN`DA 2 AYDA 7 ARAÇ ÇALINDI
Silvan`da hırsızlık vakalarındaki artış ilçe halkını zor durumda bırakıyor. Son iki ay içerisinde 7 aracı çalındığı ve işyerlerinin soyulduğu ilçede, halk, yetkilileri hırsızlık vakalarının önüne geçmeye çağırdı.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: `BU SÜREÇ BİR ÇÖZÜM SÜRECİDİR`
Mardin`deki çalışmalarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, \"\"Bu süreç bir çözüm sürecidir. Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın. Kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almışız. Kuru milliyetçilik yok\" dedi.


HABER DİYARBAKIR ORG: ÖDÜLLÜ 3. KÜRTÇE OYUN YAZMA YARIŞMASI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek amacıyla başlattığı Kürtçe Oyun Yazma yarışmasının üçüncüsünü düzenliyor. Ödül alan eserler kitap olarak basılıp sahnelenebilecek.


HABER DİYARBAKIR: HÜDA-PAR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yaptığı açıklamayla, Türkiye`deki ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirdi. Başörtüsü ve tesettür meselesinden, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi yasasına cezaevlerinde işkenceden, Suriye meselesine kadar birçok konuya değinildi.


DİYARINSESİ: SİLAHLAR KONUŞTU
Diyarbakır`da aranan bir şahsı gözaltına almak isteyen polis ile zanlının arkadaşları arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında hem polis hem de zanlılar havaya ateş açtı.


DİYARBAKIRSÖZ: HAFIZLAR ATAMA BEKLİYOR!
Türkiye`de 10 bine yakın hafız açığı olduğunu savunan Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, \"15 bine yakın da atanamayan hafız var.\"


YENİ YURT GAZETESİ: YASİN ÖZTEMEL: SORUNLAR GİDEREK ARTIYOR
Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, Diyarbakır`ın sorunlarının çözümü bir yana, giderek arttığını belirtti.


DİYARBAKIR YENİGÜN: YİNE KAÇAĞA BAĞLADI!
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan`ın verdiği yazılı soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır`da yaşanan elektrik kesintilerinin yoğun kaçak kullanımından kaynaklı olduğunu savundu


GAZETE DİYARBAKIR: TAHLİYE RESMİ
KCK ana davasında tahliyelerine karar verilen 6`sı eski belediye başkanı 10 kişi sabahın erken saatlerinde cezaevinden çıktı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir