• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bitlis İmam Hatip Lisesi Yeni Binasına Taşındı Ama...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis İmam Hatip Lisesine ek bina olarak Rahva mevkiinde yapılan ve 300 öğrenci kapasiteli okul binası ve pansiyon 2012 -2013 eğitim ve öğretim yılında teslim edilerek eğitime açılması gerekiyordu. Yetkili firmanın, bir dönem geciktirmesine rağmen binayı tamamlamadan teslim etmesi tepkilere neden oldu.
 
Dün eğitim için yeni binaya giden öğrenciler, adeta kardan tüneller açarak okula ulaşabildi. Okula giden yol ve okulun bahçesinin metrelerce yükseklikte karla kaplı olduğu görülürken, okul yolunu açmak öğrencilere düştü. Kürekleri kapan öğrenciler, karları temizleyerek okula ulaşmak için yol açtı.
 
Bin bir güçlükle okula ulaşan öğrenciler bu sefer de okulun hala eğitime müsait olmadığını gördüler. Okul yetkilileri, okulun yapımcı firma tarafında hala tamamlanmayan eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, okulun bahçesindeki metrelerce yükseklikteki karların hala temizlenmediğini, okula adeta tüneller açılarak gidildiğini ifade etti.
 
Yetkililer ilk dönemde sınıf mevcudunun fazla olması nedeniyle sağlıklı bir eğitim yapılamadığını, dolayısıyla bu dönemin başlamasıyla yeni binanın eğitim şartlarına uygun hale getirilmesini istedi.
 
Binanın eğitim ve öğretim yılının başında teslim edileceği hesabını yapan okul yöneticileri, imam hatip lisesine kayıt alırken bu durumu göz önünde bulundurmuş ve fazla öğrenci almıştı. Okulların başlamasıyla birlikte kendilerine okulun teslim edilmemesi okul yöneticileri zor durumda bıraktı.
 
Yoğun kayıtların yapıldığı imam hatip lisesinde, öğrencilerin eğitim göreceği derslikler olmayınca mescitler ve bilgisayar odaları derslik olarak kullanıldı. Mevcut olan dersliklerde öğrenci mevcudu 60-70 kişiye çıkmıştı.
 
Öte yandan eski okul binası ve pansiyonun ise kız öğrencilere tahsil edileceği belirtildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir