• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bitlis Davası Zaman Aşımına Uğramayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis`in 1993`teki ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada zamanaşımı süresi dün doldu.

Ancak henüz `zamanaşımı sebebiyle kovuşturmaya yer olmadığına` dair bir karar yazmayan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, AİHM`nin bazı kararları çerçevesinde zamanaşımının uygulanmamasının mümkün olup olmadığını değerlendiriyor. Zaman`ın haberine göre AİHM`nin, insan hayatına karşı işlenen kimi suçlarda zamanaşımının uygulanamayacağına ilişkin kararlar verdiği bildiriliyor.

Bu kararları edinen Savcı Şahin`in, soruşturma dosyasını bundan dolayı henüz kapatmadığı belirtiliyor. Müebbet hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili soruşturmalarda zamanaşımı süresi, Ceza Kanunu`nda 20 yıl olarak öngörülüyordu. Süre dün tamamlandı.

Kanuna göre, soruşturmanın zamanaşımına uğramaması için `fail` olarak bir kişinin ifadesinin alınması, savcılığın iddianame hazırlaması ve mahkemenin de kovuşturma başlatması gerekiyordu. Eşref Bitlis, Güvercinlik Askeri Havaalanı`ndan 17 Şubat 1993`te kalkan uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir