• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Saldırılara rağmen Filistinli gençlerin işgalcilere karşı mücadelesi sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde siyonist işgalciler, silahlarla ve göz yaşartıcı gazla Filistinli mücahidlere saldırırken, Filistinliler ise işgalcilere taşlarla karşılık verdi.

Batı Şeria'daki yasa dışı siyonist işgal birimleri ve geçişi önlemek için örülen duvarı protesto etmek için bir araya gelen Filistinlilere saldıran siyonist işgal rejimi, Filistinli göstericileri yaraladı. 

Filistin halkının, Batı Şeria'nın Kefer Kaddum beldesinde 14 yıldır kapalı olan ana caddenin açılması için eş zamanlı olarak düzenlediği haftalık gösterilere de saldıran işgalci siyonistlerin, burada da bazı Filistinli gençleri yaraladığı ifade edildi.

Kefer Kaddum beldesinde yaşanan gerilimde, siyonist işgal rejiminin gaz bombalı saldırısına maruz kalan 3 Filistinli yaralanırken, onlarcasının boğulma tehlikesi geçirdiğine dikkat çekildi.

Filistin'de 2000 yılında başlayan El-Aksa İntifadasının ardından siyonist işgal rejiminin, 2002'de sözde "güvenlik" gerekçesiyle Batı Şeria ile 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları arasına "Ayrım Duvarı" inşasına başlamıştı.

Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Kudüs ve 1948 topraklarına geçemiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir