• DOLAR 34.179
  • EURO 37.15
  • ALTIN 2939.068
  • ...
`Şehitlik Hayatın Bütün Safhalarında Gösterilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da faaliyet yürüten Umut Işığı Derneği tarafından `Şehitlik Gecesi` programı düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen programa çok sayıda katılımcı katıldı.

Kur`an tilavetiyle başlayan program İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu Koordinatörlüğü iletişim sorumlusu Ömer Faruk hocanın selamlama konuşmasıyla başladı.


Selamlama konuşmasının ardından, dünyada şehadet mertebesine ulaşmış ve Suriye`deki katliamları anlatan bir sinevizyon gösterime sunuldu. Sinevizyon gösterimi sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.


Program, okunan ilahi ve ezgilerle devam etti. Ardından Suriye`deki son gelişmeleri almak için Suriye muhalif ordusundan askeri bir yetkili olan Ebubekir Es-Sıdki ile bir telekonferans gerçekleştirildi. Psikolojik olarak morallerinin çok iyi olduğunu söyleyen Sıdki, kendilerinin savaş istemediğini barıştan yana olduklarını kaydetti.


Ardından sahneye çıkan küçük bir kız çocuğunun, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz bunu anlayamazsınız (Bakara 154)" ayetini Arapça lafzıyla beraber okuması ilgiyle karşılandı.


Programda daha sonra Suriye katliamını konu edinen bir tiyatro sahnelendi.


"Şehitlerimiz her tarafta"
Gecenin sonunda bir konuşma gerçekleştiren yazar Bahadır Kurbanoğlu, şehitlik ve şehadet kavramlarının önemine değindi. Tarihteki şehitlerden ve mücadelelerden örnekler veren Bahadıroğlu, "Aklıma şehitler gelince 1831-1848 arası, Emir Abdulkadir`in Fransızlara karşı mücadelesi geliyor. Hakeza Ömer Muhtar`ın İtalyanlara karşı yaptığı mücadele geliyor. Hakeza İhvan`ın Mısır`da yıllardır yürüttüğü bir mücadele geliyor. Hiç şüphesiz şehitlerimiz her tarafta" dedi.


Şehitlik kavramının Kur`an`da daha ilk ayetlerde `Biz seni insanlara şahit olarak gönderdik" şekliyle geçtiğini hatırlatan Kurbanoğlu, "Şehitlik sadece kıtal boyutunda hayatını kaybetmek değildir. Şehitlik şahitliktir, hayatın bütün safhalarında gösterilmesi gereken bir şahitliktir. Bugün Tunus`taki kardeşlerimiz de bunu ortaya koyuyorlar, Mısır`dakiler de Libya`dakiler de ortaya koyuyorlar ve işte Suriye`deki kardeşlerimiz de bunu ortaya koyuyorlar" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan- Murat Dalgın - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir