• DOLAR 34.031
  • EURO 38.092
  • ALTIN 2831.225
  • ...
İslami değerleri ticaretine alet eden Koton'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koton, son reklamında başörtülü milli tekvandocu Kübra Dağlı'yı oynattı. Reklamda "Kapalı kadın eşofman giymez" şeklindeki bir ifadeyle eşofmanı bahane edip algı yapılmaya çalışıldı.

Koton'un bu reklamı sosyal medyadaki duyarlı Müslümanların büyük tepkisini çekti.

Müslümanlar, Koton'un, İslami değerleri ticaretine alet ettiğini ve İslami değerlere saygı göstermediğine dikkat çekerek yetkililerden bu saygısızlığa karşı bir yaptırım talep etti.

Kişinin istediği gibi giyinmekte serbest olduğuna dikkat çeken Müslümanlar, ancak Koton'un bu reklamıyla tesettürün sınırlarını çizme hadsizliğine girdiğine dikkat çekti.

Söz konusu reklamın İslâm'ın izzeti savunan herkeste bir rahatsızlığa neden olması gerektiğine dikkat çeken Müslümanlar, Koton mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Koton tekstil firmasının kot pantolon satmak amacıyla "Kapalılar, kot/eşofman giymez" şeklinde bir reklam formu oluşturduğunu hatırlatan Müslümanlar, bunun örseleyici, damgalayıcı bir sosyal mühendislik, toplumun değerlerini ve hassasiyetlerini metalaştırma olduğunu vurguladı.

Müslümanlar, bunun bir reklamın ötesinde; değer, algı ve tercihlere yönelik bir organize taciz olduğunu kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir