• DOLAR 34.214
  • EURO 37.313
  • ALTIN 2988.806
  • ...
Camilerde Kürtçe vaaz dönemi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Mardin`de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin gündeme getirdiği Kürtçe vaaz talebini olumlu karşılmasına bölgedeki vatandaşlar destek verdi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlar ve cami imamları camilerde Kürtçe vaazın yerinde bir uygulama olacağını ifade ettiler.

 

Başbakanın "Bölgedeki camilerde Kürtçe vaaz verilmesinde herhangi bir sakınca yoktur" ifadesine Batmanlılar tam destek verdiler.
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Ulu Camii İmamı Abdullah Sav, "Başbakanın Kürtçe vaaz ile ilgili açıklamasını cani gönülden destekliyoruz. Çünkü cemaatimizin yüzde 90`ı Türkçe hutbe ve vaazı tam anlamıyor. Bu çok güzel bir adım olmuştur. Bu adımı destekliyoruz. Ayet ve hadislerin Kürtçe anlatılması ile vatandaşların tam anlayacak olması bizi son derece mutlu etmiştir" dedi.

 

Cami cemaati de bu uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, "Tam yerinde bir uygulamadır. Hatta gecikti bile. Anadilimiz olan Kürtçe ile hutbe ve vaazlar verilirse daha iyi anlarız ve istifade ederiz. Şimdiye kadar bu sıkıntı vardı. Çoğu kişi hutbe ve vaazı anlamıyordu. Şimdi bu kararla onlarında gönlü alınmış olacak. Bundan memnun olduk, hayırlı olsun" ifadelerini kullandılar. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir