• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Muhtardan `Çılgın Proje`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus-Çamlıyayla ilçeleri arasından bulunan Darıpınarı Köyü Muhtarı Süleyman Tanrıverdi, köylülerin sulu tarım yapmak için kendisiden yardım istemesi üzerine projesi kendisine ait olan ve su ile çalışabilen "Çılgın Projesini" geliştirerek hayata geçirdi.
 
Yerleşim yerinden yaklaşık olarak 350 metre yüksekte olan 3-4 bin dönüm tarım arazilerini sulayamayan Tarsus-Çamlıyayla ilçeleri arasından bulunan 420 haneli Darıpınarı Köyü sakinlerinin köy muhtarı Süleyman Tanrıverdi`den soruna çözüm bulmasını istemeleri üzerine arayışa giren muhtar, projesi tamamen kendisine ait olan ve su ile çalışabilen su pompalama türbini icat etti.
 
Yapmış olduğu proje hakkında bilgi veren muhtar Tanrıverdi şu açıklamalarda bulundu, "Bu proje tamamen yerli üretim türbin imalatı olan, JGRS Türbin Enerji Makina ve Sanayi tarafından yapılmıştır. 2500 metre çelik çekme boru ile Üvürmük mevkiine su basılmış ve testleri yapıldı. Projeye 1 milyon TL harcandı. Proje 2013 yılı Şubat ayının ortalarında tamamlandı. 2500 metre boru döşenerek Üvürmük mevkiine su çıkarmayı başardı. 408 kodundaki su türbin kanalıyla hiç elektrik masrafı olmadan 1008 kodundaki tepede bulunan havuza su pompalanmaya başlandı" dedi.
 
Tanrıverdi, "hayata geçirmiş olduğumuz bu proje ile Darıpınarı ile çevresinde bulunan 6-7 köye, içme ve sulama için su verilecektir "dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir