• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İşgal altındaki Kudüs'te 108 yeni konutun inşa projesi onaylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Ramat Şlomo Yahudi yerleşim merkezinde 108 yeni konut inşa projesi onaylandı.

ABD başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın Beyaz Saray'daki görevine başlamadan önce yeni yerleşim birimi projelerinin onaylanması için çok sayıda belediye meclisi oturumu düzenleneceği belirtildi.

Biden'ın görevi devralmasıyla birlikte yerleşim alanlarını genişletmeye yönelik projelerini durduracağından endişe edildiği, Biden'ın başkanlık koltuğuna oturacağı 20 Ocak 2021 tarihinden önce mümkün mertebede her yerleşim planının onaylanacağı ifade edildi.

ABD’nin Demokrat Partili ilk kadın başkan yardımcısı Kamala Harris, hafta sonunda Arap American News ajansına verdiği röportajda, Biden yönetiminin, işgal rejiminin yerleşim, ilhak ve genişleme planlarına da karşı çıkacağını vurgulamıştı.

Ayrıca Harris, ABD’nin yeni başkanı Biden yönetiminin, Filistinlilere yönelik ekonomik ve insani yardımı sağlamak için acil adımlar atacağını, Gazze'deki insani krizi çözüme kavuşturmak için mercek altına alacağını ve FKÖ’nün kapatılan ofisini tekrar açacağını ifade etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir