• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis'in en büyük sorunu işsizliğin zirve yapmasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Dere Üstü Islah Projesi' nedeniyle yaklaşık 700 iş yeri yıkılacak. Birinci etabı tamamlanan yıkımların ikinci etabının başlanması planlanıyor.

Kamulaştırma çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte esnaflar, TOKİ tarafından yapılan ve kamuoyunda tartışmalara da neden olan iş merkezinin cazip hale getirilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Yeni iş yerlerine taşınan esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ve beraberindeki heyet, yeni AVM'lerin yapılması yerine, esnafın ihtiyacını karşılayabilecek iş merkezinin cazip hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Gül, Dere Üstü Islah Projesi kapsamında esnaf için yapılan fakat yüksek meblağlarla TOKİ tarafından satılan iş yerlerinin iklim şartların uygun yapılmadığını ve kamuoyu tarafından tepki çektiğini hatırlattı.

"Bitlis'in en büyük sorunu iş yeri sayısının azlığı değil, işsizliğin zirve yapmasıdır"

İş yerlerinin dekorasyonuna esnaf tarafından büyük masraflar yapıldığını hatırlatan Gül, esnafın taşınacağı iş merkezinin cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gül, "Bugün yeni yeni iş merkezine taşınan esnafımızı ziyaret ettik. Esnafın gerçekten zor durumda olduğunu gördük. Yaklaşık 50 bin nüfusun 16 kilometreye dağıldığını görüyoruz. Adeta şehir 3 bölüme ayrılmış durumda. Neredeyse 10 kişiye bir iş yeri düşüyor. Yapılan her binanın altında iş yeri açılıyor. Nüfusa oranla iş yeri sayısı çok fazla. Dere üstü esnafımız için yapılan iş merkezinde henüz tam bir yerleşim olmazken, burası cazip hale getirilmeden yeni AVM'lerin, yeni iş yerlerinin yetkililer eliyle yapılmasını doğru bulmuyoruz. Esnafta bu durumdan şikayetçi. Yeni işyerlerinden ziyade, istihdama katkı sunacak iş kollarının oluşturulmasının daha elzem olduğu unutulmamalıdır. Bitlis'in en büyük sorunu iş yeri sayısının azlığı değil, işsizliğin zirve yapmasıdır. Bundan dolayıdır ki Bitlis'in AVM'lerden çok fabrikalara ihtiyacı var." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir