• DOLAR 34.235
  • EURO 37.303
  • ALTIN 2995.74
  • ...
Bahar Müjdesi Cemre, Ahiretin de Şahididir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
20 Şubat’ta havaya düşecek olan ilk cemreyle birlikte Hayy isminin tabiattaki tecellisine şahitlik edeceğiz. Şubatın 27’sinde suya ve Mart’ın 6’sında ise toprağa düşecek cemrelerle hava su ve toprak ısınacak.

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı olarak biliniyor. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi`nde Arafat`tan gelen hacıların attıkları taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilyor.

Bediüzzaman Said Nursi, bahar mevsiminde tabiatın birkaç gün içinde hayat bulup yeşillenmesini haşrin yaratılmasına bir delil göstererek haşrin gelmesinin baharın gelmesi kadar kolay olduğunu belirtiyor. Onuncu Sözde yer alan bölüm şöyle:

Bahar mevsiminde, birkaç gün zarfında, nev-i beşerin umumundan bin derece ziyade olan umum ağaçların, bütün yaprakları, evvelki baharın aynı gibi, birden mükemmel bir surette inşaları ve yine umum ağaçların umum çiçekleri ve meyveleri ve yaprakları, geçmiş baharın mahsulâtı gibi, berk gibi bir sür’atle icadlarıelbette kıyamette ecsâd-ı insaniyenin inşasına bir misâl değil belki binler misâldirler.

Risalehaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir