• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bisiklet Alacaklara Tavsiyeler, Hangi Bisikleti Almalıyım?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de her geçen gün bisiklet kültürünün yaygınlaşmasıyla beraber insanlar, her İlkbahar ve Yaz ayları geldiğinde, bir şekilde bisiklete alışıyor, binmek istiyorlar. Son dönemlerde bisiklet yollarının yapılması, insanların bisiklet kiralama seçenekleriyle birlikte istekleri de çoğalıyor. Bisiklet kullanmanın günümüzde birçok açıdan faydası bulunmaktadır. Amaca yönelik üretilen bisikletler ile birlikte siz de hem rahat bir sürüş deneyimi yaşar hem de istediğiniz gibi bisiklet sürüşünü istediğiniz her yerde yapabilirsiniz. Aslı Bisiklet modelleri genel olarak bisikletin kullanılacağı yere ve amaca göre değişkenlik göstermektedir. Birbirinden farklı modellerde üretilen bisikletler, kullanım yerlerine göre, hangi bisikleti alacaksanız buna göre değişkenlik gösterir. Örneğin hiçbir şekilde yol izine rastlanmayacak dağlarda gezmek istiyorsanız, şehir bisikleti değil daha güçlü bir bisiklet satın alma yapmanız gerekir: dağ bisikletleri. Dağda, ormanda, daha önce yürüyüşlerin yapılmadığı patikalarda dolaşarak keskin özelliklere sahip biçimde siz de dağ bisikletleriyle tanışın. Bu bisikletlerin güçlü gövdesi, lastik genişliği ve dağ koşullarına uygun üretimi noktasında fren sistemi gerçekten zorlu koşullara göre yapılmıştır.

Dağ Bisikleti Farkları Nelerdir?

En güzel bisikletler noktasında yararlanacağınız, dağ ve orman yollarına uygun olarak bilinen bisikletler için dağ bisikleti Aslı Bisiklet tercih edebilirsiniz. Kalın lastikleri sayesinde, güçlü ve sert gövdesi ile sizleri zorlu yollarda bile yalnız bırakmayan güçlü yapısıyla harika bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Dağ bisikletleri nedir diye sorduğunuzda MTB kısaltılmışı olan Mountain Bike adını alacak şekilde özel bir bisiklet üretimidir. Dağda kullanacağınız, yolların dağ yolları gibi çukurlu, kasisli ya da yüksek kaldırımlarla kaplı olan bisikletlerde sağlam ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Normal bisikletlere göre çok daha iyi dayanıklılığa sahip olan bu bisikletler, sağlam ve dayanıklı olması yanı sıra dağ bisikleti adı altında sizlere yol dahi olmayan patikalarda, orman yollarında iyi bir sürüş deneyimini güçlü bir yanıyla yansıtır. Bu nedenle dağ bisikleti nedir konusunda direkt zorlu yollara karşı sürüş yapacak, sürüş deneyimlerinize güveniyorsanız iyi bir bisiklet sürücüsü olarak sizlerde dağlara özel üretilmiş güçlü gövdeli, hidrolik fren sistemine sahip bisikletleri tercih edebilirsiniz.

Kondisyon için Yol Bisikleti

Yol bisikletlerinin amacı, uzun yol yapmak ve hız yapmak için tasarlanmıştır.Bu sebeple daha narin ve hafif bir şekilde tasarlanan, gövdesi ince olup alüminyum, titanyum ya da krom malzemelerden yapılarak hafif olması, güçlü olması gerçekleştirilir. Bisiklet satın almayla ilgili bu noktada faydalanacağınız yol bisikletlerinde birçok model bulunmaktadır. Elbette burada bütçe önemlidir ve satın alacağınız yol bisikleti fiyatları ile ilgili hangi özellikleri isterseniz ona göre fiyatların da değişkenlik göstereceğini, az veya çok özelliğe göre fiyatlarda oynama olacağını unutmayın. Tercihlerinizi yaparken de yol bisikleti fiyatları kıysalamaları yapabilir, normal bisikletlere göre yüksek fiyatlı olan bu bisikletlerle ilgili ortalama bir fiyat bularak bütçenizin yakınında uygun olan şekilde tercihlerinizi yapabilirsiniz. Hız yapma amacıyla üretilen yol bisikletleri, performans arttıran şekilde sizlere sürüş kuvvetine dayalı ince lastik desteği sağlar. İnce lastikli olması sayesinde de yol bisikletlerinde görmeniz gereken performansı görürsünüz. Şehir hayatında yol bisikleti genelde bilinen ve kaliteli olsun denildiğinde tercih edilen en güzel bisikletler olarak bilinir. Bu sayede en iyi şekilde tercihlerinizi yapar, kaliteli bisiklet aradığınızda yapabileceğiniz şey uzun yol bisikletleri olabilir. Eğer ince gövdeye sahip, ince lastikleri bulunan bisiklet modelleri seviyorsanız veya almak istiyorsanız, bu tarz durumlar için uzun yol yapmaya yönelik bisikletler olduğundan dolayı doğru bisiklet tercihlerinizi yapmanız gerekir. Bisiklet modellerinde en güzel bisikletler olarak değil, amaca yönelik bir bisiklet tercih etmek gereklidir. Örneğin kilo vermek, kondisyon yapmak gibi bir amacınız varsa yol bisikletleri tercihleriniz arasında olabilir. Az özelliklere sahip olan modellerde bir bisiklet arıyorsanız da,Aslı Bisiklet katlanır bisiklet tercihlerinde bulunabilirsiniz. Bu bisiklet modelleri ile düz yollarda sürüş deneyimi yaşar, katlanabilir olması sayesinde de birçok uzun mesafeli yollarda da sürüş deneyimi yaşamanın dışında, toplu taşıma kullanımını da bu katlanır bisiklet modelleriyle çok basit şekilde yapabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir