• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Trump döneminde Filistin topraklarında Yahudilerin işgal ettikleri toprak miktarı 2 kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal reiminin devam eden gayrimeşru yerleşim politikasını yakından takip eden Şimdi Barış Hareketi, bölgedeki son gelişmeler hakkında bir rapor yayınladı.

Joe Biden’a karşı ABD seçimlerini kaybeden Trump'ın başkanlığı döneminde işgalci Yahudiler için inşa edilen yerlerin merkezlerinde ciddi manada bir artışın gözlendiğine değinilen raporda, “ABD'nin, işgal rejiminin yerleşim politikası konusunda sergilediği pozisyonunda geniş kapsamlı değişiklikler yaşandı.” İfadelerine yer verildi.

Raporda, ABD’nin sınırsız desteğini arkasına alan işgal rejiminin, yeni yerleşim birimi projelerini hayata geçirerek, “ilhak”ı Filistin halkına emri vaki şeklinde dayattığına işaret edildi.

Trump’ın, Filistin topraklarını işgal girişimini meşrulaştırmaya yönelik ortaya koyduğu gayretlerin sonucunda Yahudilerin, işgal alanlarını genişlettiğini aktaran Şimdi Barış Hareketi, “2013-2016 yıllarında 10 bin 331 yerleşim birimine izin verilirken, 2017-2020 tarihlerinde 26 bin 331 yerleşim biriminin inşasına onay verildi.” dedi.

Raporda ayrıca, işgal edilen yeni toprakların inşası için Filistinlilere ait çok sayıda ev ve yapının işgalciler tarafından yerle bir edildiği, bu sebeple de birçok ailenin açıkta kaldığı bildirildi.

Uluslararası camia tarafından söz konusu "sözde yerleşim birimleri" yasa dışı kabul ediliyor ve işgal rejimi, yerleşim alanlarını genişletme politikasından bir an önce vazgeçmeye çağırılıyor.

Ancak işgal rejiminin her isteğini yerine getiren Trump yönetimindeki ABD, işgal altındaki Filistin toprakları üzerine işgal edilen yerlerdeki yapıları "yasal" kabul eden ilk ülke oldu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Aralık 2016'da aldığı 2334 sayılı kararla, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal durdurmasını talep etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir