• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Siyonist işgal rejimi murabıtları Kudüs'ten uzaklaştırmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli kaynaklar, İşgal rejiminin Kudüslü Vefa'nın esir alma sürecini önümüzdeki yılın başında uygulayacağını bildirdi.

Et-Tur beldesi sakinlerinden aktivist ve gönüllü Mescid-i Aksa muhafızı Vefa Ebu Cuma, çeşitli bahanelerle işgalciler tarafından sürekli ifadeye çağrılıyor veya esir ediliyor.

Birçok hastalığa yakalanan Ebu Cuma, daha önceki esaret hayatında uykudan ve yiyecekten mahrum bırakılıp insani ihtiyaçlardan yoksun hücre cezasına mahkûm edilmişti.

Daha önce de üç kez esir edilen Ebu Cuma, her seferinde şafak vakti evine yapılan baskınla alıkonulup haftalarca işkence merkezinde tutuldu. Ayrıca kadın esirin iki çocuğundan biri dört buçuk yıl, diğeri iki buçuk yıl işgal rejimi hapishanelerinde esir kaldı.

İşgal mahkemesinde Vefa Ebu Cuma’ya, sosyal medyada kışkırtıcı yayınlar yapma ve Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen yerleşimcileri tehdit etme suçlamaları yöneltildi.

Tekrarlanan zindan hayatı, Filistinli esirin diyabet, kalp gibi birçok kronik hastalığa yakalanmasına yol açtı.

Son günlerde ihlallerini artıran siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa görevlilerini hedef alarak Müslümanların Mescid-i Aksa'yı koruma yönündeki dirençlerini kırmaya çalışıyor.

Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa murabıtlarını (gönüllü nöbetçiler) Aksa’dan uzaklaştırma, alıkoyma, baskı ve saldırılarla hedef alıyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Mescid-i Aksa murabıtlarına yönelik saldırılarını artırıyor.

Kendilerini “murabıt” olarak adlandıran Mescidi Aksa’nın gönüllü bekçileri, ellerinde silah olmadan karşılaştıkları tüm tutuklamalar, uzaklaştırmalar, tacizler, seyahat yasakları ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalcilerin komplolarına engel olmak için muhafızlık yapıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir