• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şahadet Aşkı Romanları Meydana Döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`nın Sarıçam ilçesinde bulunan Akıncılar Mahallesi Demirciler (Romanlar) Mescidi yanında şehitler gecesi düzenlendi. Şehitleri anma ve anlama adına geceyi düzenleyen Romanlar, rahmetle andıkları şehitlerin davasına dört elle sarılacaklarını haykırdı.

Sunuculuğunu Demirciler (Romanlar) Mescidi cemaatinden Erdem Demirkol`un yaptığı etkinlik, mescit imamı Hasan Yıldırım`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği gecede, Akıncılar kız ve erkek çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği şahadet marşları ve ardından Celil Özbolat`ın okuduğu şiirle devam etti.

Biz şahadetle doğduktan hemen sonra tanıştık
Geceye konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Mehmet Emre, Şahadet konulu bir konuşma yaptı. Müslüman`ın şahadet kelimesine yabancı olmadığını belirten Emre, "Müslümanlar olarak doğduktan hemen sonra hiç tanımadığımız biri, bizi kucağına aldı ve kulaklarımıza şahadet kelimelerini söyledi. Biz şahadetle o gün tanıştık. 3-5 günlüktük ama Allah-u Teâlâ, mümin olmamızdan dolayı bizi daha o küçücük yaşımızda tanıştırdı" dedi.

Konuşmasında, Allah Resulü (SAV)`nün şehit ve şahadet`i öven birçok hadisini aktaran Emre, Ashab`ın şahadete olan özleminden bahsetti. Emre, Ashab`tan, Hz Hüseyin`den ve çağımızın şehitlerinin hayatlarından kesitler sundu

Konukların son anına kadar ilgiyle takip ettiği etkinlik, Demirciler (Romanlar) Mescidi cemaatinden Salih Kalaycı`nın yaptığı duayla son buldu.

Programın ardından Demirciler (Romanlar) Mescidi cemaati adına İlke Haber Ajansı`na konuşan Ali Demirkol, "Şubat`ın tüm soğuğuna rağmen Şahadet aşkı Romanları meydanlara döktü. Şehitleri anma ve anlama adına Şahadet etkinliği düzenleyen Romanlar, rahmetle andıkları şehitlerin davasına dört elle sarılacaklarını haykırdı" dedi. Demirkol, organizasyonun düzenlenmesinde katkı sunan Peygamber Sevdalıları Platformuna ve katılımcı Akıncılar halkına teşekkür etti.
(Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir