• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeli aşiret reisinin yöresel kıyafeti nedeniyle Meclis'e alınmadığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Dünya Partisi Genel Başkan Emanullah Gündüz, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Suriye'nin Deyrizor Bölgesi Aşiretler Konseyi Başkanı Rafe Ebu Akle'nin Ankara'da Meclis'te vekillerle görüşmek için geldiğini söyledi.

Ebu Akle'nin görüşmede vekillere, "Türkiye Deyrizor bölgesini de alsın, topraklarımız PKK'nın değil Türkiye hakimiyetinde olsun" talebini iletmek istediğini aktaran Gündüz, şunları söyledi:

"Ebu Akle ne yazık ki kıyafeti yüzünden Meclis'e alınmadı. Başkanlık Divanının almış olduğu karar ile yerel Arap kıyafetleri ile Meclis'e girmek yasak! Bu yanlış yasak kararı alanları kınıyorum. Bu değerli adam Meclis girişinde bir saat bekletildi ve tüm uğraşlarımıza rağmen milletvekili randevusu olduğu halde ve ekstra referansı ile bile içeri alınamadı. Meclis'in tarih ve halktan kopuk elitist bürokrasisini şiddetle kınıyorum. Türkiye sevdalısı ve destekçisi olan aşiretleri ile Türkiye için savaşmaya hazır olan bu insanlara bu utanç verici muamele reva değil!" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir