• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
BM'den Myanmar seçimleri açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pazar günü Myanmar'da yapılacak genel seçimleri değerlendiren Birleşmiş Milletler Sözcüsü Dujarric, seçimlerin Rohingya mültecilerinin Arakan bölgesindeki evlerine geri dönmelerine katkıda bulunacağını umduklarını dile getirdi.

 

BM Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Guterres, pazar günü Myanmar'da yapılacak seçimlerin Rohingya mültecilerinin evlerine güvenli ve onurlu bir şekilde dönüşlerinin önünü açacağını umuyor." ifadelerini kullandı.

BM gözlemcilerinin, 8 Kasım'da Myanmar'daki genel seçimleri takip edeceği belirtilen açıklamada, "Barışçıl, düzenli ve inandırıcı seçimlerin yapılması, sürdürülebilir kalkınma, insan hakları ve reformların ilerletilmesine yardımcı olmak için önemli bir fırsatı temsil ediyor." denildi.

Sözcü Dujarric açıklamasında, Genel Sekreter Guterres'in, herkesin Coronavirus salgınıyla mücadeleye odaklanmasına izin vermesi için ülke çapında özellikle Arakan ve Çene eyaletlerindeki savunmasız sivillere ağır kayıplar verdirmeye devam eden saldırılarla ilgili endişelerini dile getirdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir