• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
SİİRT - Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programda 2012 faaliyetleri değerlendirildi. Programa AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören Vali Ahmet Aydın, Vali Yrd. Gürbüz Saltaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan, STK Temsilcileri ve Siirtli İş adamları katıldı.
 
Siirt milletvekili Afif Demirkıran 2012 sonu itibariyle sona eren ve birçok işverenin işçi çıkarmasına sebep olan 5084 sayılı Yasanın yeniden uzatılmasıyla ilgili bir çalışmanın yapıldığını dile getirdi.
 
Vali Ahmet Aydın burada yaptığı konuşmada, 2023 yılında Siirt Üniversitesini, İlahiyat alanında Türkiye ve dünyada sayılı üniversiteler arasına çıkartmak istediklerini ve bu amaçlarının gerçekleşmemesi için bir neden olmadığını söyledi.
 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan ise, İŞKUR`un hizmet ve faaliyetleri hakkında işverenlerin ayağına kadar giderek anlatabileceklerini ve her işverene bir İş ve Meslek Danışmanı atadıklarını ifade ederek, her türlü hizmeti sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.
 
2012 yılında İŞKUR kanalıyla istihdam sağlayan işverenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan Yeni Girişimcilere de belgeleri verildi.
(Hamza Kezer - İLKHA)