• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
İTTİHADUL ULEMA talebelerinden siyer yarışmasına yoğun başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İTTİHADUL ULEMA medreselerinde İslami ilimler alanında eğitim gören talebeler, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak düzenleyeceği "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı siyer yarışmasına başvuruda bulundular.

İlkokul 4 ve 5'inci sınıf, ortaokul 6,7 ve 8'inci sınıf, lise 9,10,11 ve 12'nci sınıf ile belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar için olmak üzere 4 kategoride yapılacak olan yarışma, bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşecek.

 

14 Şubat 2021 Pazar günü gerçekleşecek yarışmaya başvurmak isteyen adaylar, başvurularını https://peygambersevdalilari.com adresi üzerinden kayıt işlemlerini yapıyorlar.

"Her Müslüman Rabbini ve Peygamberini tanımakla yükümlüdür"

Yarışmaya başvuran talebelerden Ahmet Çelik, bu güzel çalışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Her Müslümanın vazifesinin, iman ettiği Rabbini tanıması olduğunu vurgulayan Çelik, "O insanların, dünyaya geliş gayesini bildiren Peygamberini de tanıması iman ettiği Rabbini tanıması kadar önemlidir. Zira bir şeyi tarif edene güvenmeyen, tarif eden şeye de inanmaz. Bu güvenin de ancak ve ancak Hazreti Muhammed'in yaşantısının bilinmesiyle mümkündür." dedi.

Çelik, yıllardır siyer yarışmasına katıldığını ve kaybedeni olmayan siyer yarışmasına herkesin katılmasını istedi.

Bir önceki yıl da siyer yarışmasına katıldığını ancak dereceye giremediğini söyleyen  Muhammed Furkan Sevim, bu yıl ki sınava eksikliklerini tamamlayarak gireceğini belirtti.

Sevim, "Siyer yarışmasında verilen ödüllerden ziyade Hazreti Muhammed'in hayatını anlamak ve öğrenmek için katılacağım. Allah'ın izniyle inşallah kazanırım." temennisinde bulundu.

"Siyer yarışmasının bizlere hem maddi ve manevi katkısı vardır"

Daha önce 2'nci kategoride yarışmaya katılıp bu yıl da lise düzeyinde yarışmaya katılacak olan Said Hasan Canözü, "Kaybedeni olmayan siyer yarışmasının bizlere hem maddi ve manevi katkısı vardır. Böyle güzel bir yarışmaya çevremizde tanıdığımız herkesin katılmasını sağlamalıyız. Geçen sene girdiğim siyer yarışmasında Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim ve örnek yaşantısını hayatıma da uygulamaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkürlerini ileten İsmail Karavil ise "Bu siyer yarışmasını yapmalarının amacı yarışmayla birlikte Peygamberin hayatını öğrenmeye teşviktir. Bu da yarışmaya katılanlar için güzel bir tecrübedir. Siyer sınavına katılanların alacakları ödüllerle birlikte Peygamber hayatını öğrenmek açısından güzel bir çalışmadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir