• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
İşgal zindanlarında Coronavirus'e yakalanan Filistinli esir sayısı 90'a ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Celbu Hapishanesi'ndeki Filistinli esirler arasında Corunavirus'e yakalananların sayısında ciddi artış olduğu uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, virüsün bulaştığı Filistinli esir sayısının 90'a yükseldiği bildirildi.

Esirler Heyeti açıklamasında, Coronavirus'e yakalanan bazı Filistinli esirlerde; ateş, öksürük, nefes darlığı, üşüme, baş ağrısı, boğaz ağrısı, tat ve koku alma kaybı gibi belirtilerin ortaya çıktığı ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, dün de 11 Filistinli esirin Coronavirus testinin pozitif çıktığı bilgisi paylaşıldı.

İşgal zindanlarında esirlere kötü muamele edildiği, esirlere maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerinin verilmediği belirtildi.

Filistinli resmi kaynaklara göre, işgal zindanlarında 39'u kadın, 155'i çocuk olmak üzere 4 bin 400'e yakın Filistinli esir bulunuyor.  

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ve İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamalarda, işgal zindanlarında bulunan Filistinli esirler arasında salgının yayılmasının doğuracağı sonuçlarla ilgili uyarıda bulunularak her türlü olumsuz sonuçtan siyonist işgal rejiminin sorumlu tutulacağı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir