• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle:

DİYARBAKIR MEDYA: Bolu Cezaevinde gardiyan vahşeti
Tutuklu ve mahkûm haklarının konuşulduğu ve işkenceye sıfır tolerans haberlerinin yoğun olarak işlendiği bir zamanda Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi`nde dehşet verici bir olay yaşandı. Bir mahkûm, önce hücresinde daha sonra da idare bölümünde öldüresiye dövülüp tekrar hücresine bırakıldı. Avukatların beyanlarına göre kurum müdürü Talimatı ben verdim\" diyerek olayı üstlendi.

 

DİYARBAKİR HABER: Diyarbakır`da her 2 kişiden biri kamuda başörtüsüne destek verdi
Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlatılan `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası bütün yurtta sona erdi. Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzalar bugün Memur-Sen genel merkezine ardından gereği yapılmak üzere Başbakanlık`a teslim edilecek.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Bölgede 15 Şubat gerilimi

Abdullah Öcalan`ın Türkiye`ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle gerilim arttı. Polis olası gösterilere karşı denetimlerini artırırken, Şırnak ve Hakkari`de 25 kişi gözaltına alındı. Bismil`de ise bir mezarın içinde bomba bulundu.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Diyarbakır ve bölgede hayat durdu
Abdullah Öcalanın Kenyada yakalanıp Türkiye\"ye getirilişinin yıl dönümünde bölgede hayat adeta durdu. Bölgedeki bütün il ve ilçelerde kepenkler neredeyse tamamiyle açılmazken, okullar boykot edildi ve kontaktlar kapatıldı.

 

DİYARINSESİ: Antak kalesi`nin hali içler acısı

İslam ordusu tarafından Diyarbakır`ın fethinden hemen sonra alınan Antak Kalesi`nin hali içler acısı.

 

HABER DİYARBAKIR: Halk başörtüye evet dedi, şimdi sıra Hükümette!

Memur-Sen`in başlattığı `Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası\" çerçevesinde Batman`da 85 bin imza toplanırken, Türkiye genelinde ise 11 milyonu geçti.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Din ve Ahlak Soruları!
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YÖK`ün ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilerin 2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulmasına ve bu öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS`de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verdiğini bildirdi.

 

YENİ YURT GAZETESİ : Artık öyle bir noktadayız ki, eyleme geçme sırası sizde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bitmesi için adımlar attıklarını, artık başta anneler olmak üzere vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek, \"Artık eyleme geçme sırası sizde. Sizden şu teröre, terörün sinsi baskısına artık dur demenizi, karşı çıkmanızı bekliyoruz\" dedi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: `Artık silahı gömün`

Mardin`de katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, \"savaşın kolay, barışın zor\" olduğunu belirterek, \"Biz zor olana talibiz. Artık silahı gömün, silahı bırakın\" dedi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Eşref Bitlis dosyası kapanıyor!
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis`in ölümüne ilişkin soruşturma dosyası delilsizlikten ve zamanaşımından kapanıyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir