• DOLAR 34.168
  • EURO 38.166
  • ALTIN 2915.815
  • ...
Libya'da ateşkesin sağlanması için uzlaşıya varıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Libya Destek Misyonundan (UNSMIL) yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın güneybatısındaki Gadamis kentinde düzenlenen 5+5 askeri komite toplantılarının sona erdiği ve "kalıcı ateşkes anlaşmasının uygulanması için atılacak somut adımlar konusunda uzlaşıldığı" belirtildi. 

Açıklamada, Gadamis toplantısı sonucunda ortak komitenin üzerinde uzlaştığı 12 maddeye yer verildi.

Bu maddelere göre, "askeri güçlerin karargahlarına dönüşünü ve yabancı unsurların askeri temas hatlarından çekilmesini" denetlemek üzere askeri bir alt komite oluşturuldu.

Buna göre, merkezinin Hun ve Sirte kentlerinde olmasına karar verilen bu alt komite, "en yakın zamanda" Sirte kentinde, 5+5 komitesi ve UNSMIL'in de katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Komitenin Libya'daki petrol tesislerinin güvenliğinden sorumlu kurum olan ancak ülkede bölünmüş bir yapı sergileyen ve temel görevini yerine getiremeyen "Petrol Tesisleri Muhafızları" adlı yapı hakkında da karara vardığı kaydedildi.

Uzlaşılan maddeler içinde, taraflar arasında tutuklu değişimine de yer verilirken, alt komitenin bu konudaki dosyasını tamamlayıncaya kadar çalışmalarına devam edeceğini kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir