• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
91 saat sonra Ayda bebeği enkazdan çıkaran İbrahim Topal yaşanan o anları anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif bebekten sonra, bugün 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda bebeğin çıkarılması sevinci yaşandı.

91 saat sonra Ayda bebeği enkaz altından çıkaran İHH arama kurtarma ekibinde bulunan İbrahim Topal, yaşadığı o anın mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söyledi.

Bebeğe canlı ulaştığı andan itibaren yaşadıkları bütün yorgunluğun bir anda kaybolduğunu dile getiren Topal, "91 saat sonunda Ayda bebekle tanıştık. Enkazı sessizleştirip, dinlemeye geçtik. Ses geliyordu. Sese doğru yöneldiğimizde çok dar bir alanda, çok zor bir elin parmaklıkları görebiliyorduk. Alanı biraz daha açtıktan sonra Ayda bebeği görebildik. O saatten sonra bizim için hareketli saatler başladı. AFAD koordinasyon ekibiyle çalışırken, 91 saat sonra böyle güzel bir haberi verebildik. İnşallah daha iyi işler yaparız. O anın tarifi mümkün değil. Yaklaşık 90 saatten beri gece gündüz buradayız. Bu sevinç haberi bütün yorgunluğumuzu aldı. Keşke hep böyle ulaşabilsek, yorgunluğumuz hiç önemli değil. Önemli olan insanlarımızın sağ salim çıkabilmesi. Ailelerine ve sevdiklerine kavuşabilmesi." diye konuştu.

Mutfakta beyaz eşyalarının oluşturduğu bir yaşam üçgeninde Ayda bebeğe ulaştığını belirten Topal, "Çıkan her canlı bizim için hâlâ aşağıda yaşayan bir canlıyı hatırlatıyor. Ayda bebeği çıkardığımızda sanki hiç yorulmamış gibiyiz. Türkiye'nin dört bir tarafından arama kurtarma gönüllülerimiz gece gündüz çalışıyor. 385 kişilik ekiple farklı farklı alanlarda çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Bir canlıyı kurtaran bütün insanları kurtarmış inancıyla hareket ettiklerini belirten İHH Afet Yönetimiz Sorumlusu Emre Yerli, organizemi bir çalışmanın sürdürüldüğünü ifade etti.

Yerli, "Arkadaşlarımız kayıp vakasına ulaştılar. Elhamdülillah canlı olarak ulaştık, emeklerine sağlık. Bir canı kurtaran bütün insanları kurtarmış inancıyla bu arkadaşlar burada. Burada minibüslerde, hasırların üzerinde uyudular. Rabbim de ikram etti, çocuğumuz canlı bulundu. Kendi çocuğumuzu çıkarmış kadar mutlu oluyoruz. AFAD iyi bir koordinasyon sağlıyor sahada. İnşallah bugün tamamına erer ve herkes canlı bir şekilde kurtarılır. Bütün ekiplere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çocuğu enkazdan çıkarırken babasının hazır bulunduğunu belirten İHH Arama Kurtarma Operasyon Sorumlusu Erdal Altıntaş, AFAD ile koordineli çalıştıklarını ifade etti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir