• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Macron'dan Müslümanlara yaşamı zorlaştıracak bir yasa daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa devleti müslümanlara yönelik bir küstahlıkta daha bulundu.

Macron'un imzaladığı yeni yasaya göre Müslümanlar kendi doktorlarını ve öğretmenlerini seçemeyecek.

Zira sözde ayrımcılık karşıtı yasaya göre  karşı cinsten doktoru ya da öğretmeni reddeden kişiler  ayrımcılık suçu işlemiş sayılacak ve  5 yıla kadar hapis ve 75 bin avro para cezasına çarptırılabilecek.

Bu yasa ile tesettürlü eşini doğum için hastaneye götüren Müslüman bir birey doğum sırasında bayan doktor ve bayan hemşire olsun diyemeyecek. Dediği an ayrımcılıktan dolayı suçlanacak.

5 YIL HAPİS 75 BİN AVRO CEZA
Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, bu faşist uygulamayı canla başla savunanlardan.

Darmanin, La Voix du Nord gazetesine verdiği mülakatta, Fransa’nın kültürel bir savaşın içinde olduğunu iddia etti. "Herkes, toplumun bekçisi olabilir. Tüm Fransız halkının, terörü savunan bir konuşma duyduğunda, sosyal medyada bir paylaşım gördüğünde uyanık olmasında ısrar ediyorum." diyen Darmanin, dahada ileri giderek “radikal İslam” ile mücadele adı altında 'karşı savaşın, cemaatçi davranışları reddederek sürdürüleceği' değerlendirmesinde bulundu.

Aslında Darmain meseleyi kültürel savaş olarak kodlamaya çalışsa da Fransız devleti Müslümanca hayatın Fransa topraklarından sökülmesi için savaş verdiğini bu yasa ile ilan etti. Bu yasa ile Müslüman bir fert çocuğunun öğretmenini bile seçemeyecek duruma getirtiliyor.

Darmanin, İslam ile mücadelesini çok sert bir şekilde sürdüreceklerini belirterek "Şu anda yaklaşık 50 dernek, olası fesih istemiyle devlet birimleri tarafından inceleniyor." ifadesini kullandı. Bu cümle Müslümanların STK hizmeti verme dönemlerinin sona ereceği anlamına geliyor.

Her ne kadar Fransa Sağlık Bakanlığı sitesinde  "Yasalar her hastaya, doktorunu özgürce seçme hakkını veriyor." dese de bu ayrımcılıkla mücadele  yasası ile Müslüman bireyler doktor seçiciliğine yöneldiği an terörizm ve ayrımcılık yapmak suçlaması ile karşı karşıya kalacak.

Bu yasa ile Fransa uygulamadaki faşist tavrını yasal bir hüviyete büründürdü. Bundan sonra Fransa'da yasal faşizm dönemi başlıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir