• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Ölümden Korkmayanlar İslam Medeniyetini İnşa Edebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da sosyal kültürel ve yardım faaliyetlerinde bulunan Şura Der Şehitler ayı münasebetiyle `Şehitler Gecesi` adlı bir program düzenledi. Düzenlenen programda Şubat ayının şehadet ayı olduğunu vurgulayan Ömer Çelik hoca, İslam Dini`nin nice aziz şehitlerini bu ayda şehit verdiğinin altını çizdi.
 
Şehitliği veya şehadeti anlamadan önce ölüm denen gerçeğin anlaşılması gerektiğini belirten, Çelik, insanların ölmek istemediğini ve sevmediğini, sürekli yaşama arzularının olduğunu söyledi.
 
Şehadet arzusu dünyanın gidişatını tamamı ile tersine çeviriyor
Ölümünün yokluk olmadığını aksine ebedi bir hayatın başlangıcı olduğunu vurgulayan Çelik, program konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: " Ölümü önemsemeyen, ölümden korkmayan toplumlar, hem kendi içerisinde bulunduğu hali hayır ve güzellik olarak tebdil edebilirler hem de yeryüzünde Allah`u Teala`nın istemiş olduğu medeniyeti inşa edebilir. Allah yolunda ölmenin Allah yolunda öldürülmenin en büyük gaye ve amaç olduğuna inanan mübarek insanlar çok kısa bir zaman dilimi içerisinde dünyanın gidişatını tamamıyla tersine çevirdiler. Zulmün küfrün, şirkin tuğyanın, egemenlerin mazlumları ve mustazafları ezdiği bir dünyanın çarkını tamamıyla tersine çevirdiler"
 
Ölüm korkusunun aşıldıktan sonra insanların dünyada kalmanın lezzetine varacağının altını çizen Çelik hoca, Allah`ın şehitler ile ilgili pek çok ayet ve Hz. Peygamberin şehitler ile ilgili olarak pek çok hadis söylediğini belirterek, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz" ayetini hatırlattı.
 
Şehitlerin diriliği insan hafızasının ötesindedir
Çelik hoca, şehitlerin diriliği insanların hafızasının ötesinde olduğunu ve idrak edilemeyeceğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: " Şehadete gönül vermiş ve şahadete inanmış bir toplum Allah yolunda öldürülme Allah yolunda fena olman en büyük gaye ve amaçları olan bir toplum aslan mağlup olmaz ve sırtları yere gelmez. Onlar hem dünya hem de ahret azizidir onlar. Davalar uğrunda ölen insanlar olduğu müddetçe ayakta dururlar. Şimdiye kadar yüce dinimiz İslam ve Kur`an-ı Kerim için Allah ve peygamberi için nice insan, canlar ve yiğitler feda etmiştir. Hem de öyle bir feda ki onların kendilerini feda ediş şekli kıyamet gününe kadar tüm insanlığa karşı şehadet aşıklarına ve bu dava uğruna ölmek isteyen ve gençlere örnek olacak şekilde kendilerini feda etmiştir."
 
Çelik, daha sonra İslam Davası uğruna şehadete kavuşmuş şehtilerden örnekler sunarak, her Müslüman`ın kalbinde muhakkak şehadet arzusunun olması gerektiğini söyledi.
 
Program şehitler üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgilerin seslendirilmesi ile son buldu. Programda sonra programa katılan katılımcılara tatlı ikramında bulunundu.(Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir