• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
'Vakıf Medeniyeti' fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Ezelden Vakıfız: Gelenekten Geleceğe Vakıf Medeniyeti" konulu yarışmada ödül alan eserler, kulenin 7. katında sergilenmeye başladı.

Açılış etkinliği öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, mimarlardan oluşan bir grupla görüşmeleri esnasında böyle bir yarışmanın faydalı olacağı fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.

Yarışmanın üç ayrı kategoride düzenlendiğini anımsatan Ersoy, "1471 başvuru yapıldı ve yaklaşık 600'ü değerlendirildi. Fotoğraflar içerisinde seçmeler yapıldı ve bu arkadaşlara ödülleri salgın tedbirleri nedeniyle ikamet ettikleri bölgedeki bölge müdürleri tarafından verildi." dedi.

Fotoğraf yarışması 3 kategoride düzenlendi
"1. Ezelden Vakıfız: Gelenekten Geleceğe Vakıf Medeniyeti" konulu fotoğraf yarışmasının Coşkun Aral'ın başkanlık ettiği jürisinde Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Merih Akoğul, Kamil Fırat, Abdüsselam Ferşatoğlu ve Ümit Bektaş yer aldı.

Sonuçları eylül ayında açıklanan yarışmanın kazananları, çocuk kategorisinde "Bezmialem Valide Sultan Ödülü", genç kategorisinde "Fatih Sultan Mehmet Han Ödülü" ve yetişkin kategorisinde "Mimar Sinan Ödülü"nün sahibi oldu.

Türkiye genelindeki fotoğraf severlerin objektiflerini vakıf medeniyetine doğrultmalarının amaçlandığı yarışmanın kazanan fotoğraflarına "www.benimobjektifimdenvakif.com" sayfasında da yer verildi.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir