• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Kültür`de Bakan Değişti, Zihniyet Değişmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATILILARI CAMİ SİLÜETİNDE “ROMANTİZM”E DAVET!

Ertuğrul Günay’dan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanan Ömer Çelik’in ilk icraatlardan biri, “Amerikalıları, kendi aşk masallarını Cami silüeti önünde İstanbul’da yaşamaya davet etmesi” oldu. Bu şekilde İslâm kültürüne Batılı sapkın değerlerin aşılanması, AKP zihniyetinin İslam vizyonunu ortaya koyuyor. Millet ise, mevcut iktidardan ve Bakanlık’tan, Sevgililer Günü gibi Batı’nın kokuşmuş değerleri yerine, kendisini günümüz dünyasında gerçekten var edecek ruh köküne uygun gerçek İslam kültürüne yönelik çalışmalar bekliyor. 10 yıldır beklediği gibi...

MİMAR SİNAN VE MİHRİMAH SULTAN’IN İSİMLERİ ALET EDİLDİ

İlanda ayrıca son yıllarda yükselen bir trendde artış gösteren tarihi şahsiyet ve figürlerimize dair sözde iddiaların gerçekmiş gibi kabul edilerek günümüz modern Batılı yaşam tarzına adapte edilmesi de dikkat çekti. Buna göre ilanda; bazı romanlarda kurgulanan Mimar Sinan’ın, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’a duyduğu sözde aşka yer verilerek Mimar Sinan’ın inşa ettiği Mihrimah Sultan isimli iki camide gizli aşkını ifade ettiği iddia ediliyor. Oysa bu, tarihi hiçbir ciddi kaynakta yer almayan ve sadece bazı çok satan romancıların eserlerinde kurguladığı ve böylece de medyada gerçekmiş algısına sebep olunan bir iddiadan ibaret.

İSTANBUL, VALENTİN’İN ŞEHRİ YAPILMAK İSTENİYOR

Amerikan gazetelerinde yayınlanan ilanda kullanılan “Be Our Valentine” (Bizim Valentin’imiz ol) sloganıyla hem Aziz Valentin gününe atıf yapılıyor, hem de İstanbul “Valentin’in şehri” olarak pazarlanmaya çalışılıyor. Bilindiği üzere Paris, Roma, Prag gibi bazı Avrupa şehirleri, “romantizm”le özdeşleştiriliyor. Bu yayınlanan ilandaki ifadelerde İstanbul için de benzer bir amacı ortaya koyuyor. Bunu yaparken, İstanbul’un İslami niteliğini yansıtan cami ve kubbe fonunun önündeki kadın-erkek görüntüsüyle, Katolik Kilisesi’nin bir “icadı” olan Sevgililer Günü’ne gönderme yapılıyor ki, nereden baksanız tam bir kepazelik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Amerika’nın en etkili gazetelerinden New York Times ve Los Angeles Times gazetelerine tam sayfa Sevgililer Günü İlanı vererek Amerikalı okurlara, “Bir sonraki 14 Şubat’ta, sizi, tarihin en romantik şehri olan İstanbul’a, kendi peri masalınızı yaratmaya davet ediyoruz” şeklinde cami silüeti önünde ‘aşka’ davet etti. Ertuğrul Günay’dan sonra Bakanlık görevine atanan Ömer Çelik’in, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki ilk icraatlardan birinin, “Amerikalıları, kendi aşk masallarını cami silüeti önünde İstanbul’da yaşamaya davet etmesi” ise tepkilere neden oldu. Hıristiyan inanışına göre Roma azizlerinden olan Saint Valentine’den adını alan sözde Sevgililer Günü dolayısıyla Türkiye Kültür Bakanlığı adına New York ve Los Angeles Times (NYT-LAT) gazetelerine ilan verilmesi de manidar bulundu.

MİMAR SİNAN VE MİHRİMAH SULTAN’IN İSİMLERİ ALET EDİLDİ

İlanda ayrıca son yıllarda yükselen bir trendde artış gösteren tarihi şahsiyet ve figürlerimize dair sözde iddiaların gerçekmiş gibi kabul edilerek günümüz modern Batılı yaşam tarzına adapte edilmesi de dikkat çekti. Buna göre ilanda; bazı romanlarda kurgulanan Mimar Sinan’ın,

Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’a duyduğu sözde aşka yer verilerek Mimar Sinan’ın inşa ettiği Mihrimah Sultan isimli iki camide gizli aşkını ifade ettiği iddia ediliyor. Oysa bu, tarihi hiçbir ciddi kaynakta yer almayan ve sadece bazı çok satan romancıların eserlerinde kurguladığı ve böylece de medyada gerçekmiş algısına sebep olunan bir iddiadan ibaret.

İŞTE AKP’NİN İSLAM VİZYONU: CAMİ SİLÜETİNDE AŞK!

Türkiye Kültür Bakanlığı’nın böyle tartışmalı bir iddiayı, Türkiye’yi tanıtım çalışmalarında kurgulayarak Batılıları Türkiye’ye davet etmesi ise, Müslüman Türk milletinin ruh kökü, tarihi ve bizatihi kendisi olan gerçek İslam kültürüne AKP zihniyeti eliyle Batılı sapkın değerlerin aşılanmasından başka bir anlam taşımıyor. Hele materyalist ve kokuşmuş Batılı yaşam tarzı mensuplarını, cami silüeti önünde nikahsız birliktelik demek olan sözde iki sevgili figürüyle İstanbul’un bu çerçevede pazarlanıp, “14 Şubat’ta İstanbul’da kendi peri masallarını yaratmaya davet edilmesi” tam bir AKP zihniyetini yansıtıyor.

İLANA TEPKİ VAR

AKP Hükümeti’nin Kültür Bakanlığı’nın bu ilanı, son yıllarda toplumumuzda giderek artan bir oranda İslami bazı ibadetler ile İslam’a taban tabana zıt olan Batılı yaşamın unsurları olan nikahsız ilişki, sevgililer günü, helal-haram ve tesettüre dair “laubaliliklerin” bir arada olabileceği gibi son derece yanlış bir zihniyetin tipik örneğini oluşturuyor. İlana tepki gösteren vatandaşlar, Kültür Bakanlığı’nın yıllardan beri Müslüman ve Türk kültürüne taban tabana zıt çalışmalarının bir devamı olduğunu ifade ediyorlar. CHP kökenli Ertuğrul Günay’dan sonra atanan AKP’li Ömer Çelik’in bakanlığının ilk günlerinde, kültürde yerleşik kadim zihniyette bir değişiklik olmadığı yorumlarına neden oluyor.

Millet ise, Kültür Bakanlığı’ndan Batılı ve Hristiyan toplumların bir geleneği olan ve son yıllarda merkez medya, bankalar ve sermaye grupları tarafından tüketimi teşvik için halka dayatılan Sevgililer Günü’nün Türk kültürünün bir gerçeğiymiş gibi ilan edilmesinden rahatsızlık duyuyor. Bunun yerine, milletimizi özüne, tarihine, aslına ve günümüz dünyasında kendisini gerçekten var edecek İslam inanç ve kültürüne yönelik çalışmaları merkeze almasını bekliyor. 10 yıldır beklediği gibi...

 

Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir