• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Bingöl`de imzalar tamam sıra başbakanda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Memur-Sen Bingöl Şubesi tarafından, `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası kapsamında il başkanı ve üyelerininde hazır bulunduğu bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bingöl şubesi il başkanı Mücahit Çelik, \"Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlattığımız `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyamız dün itibarıyla sona erdi, 60 bin den fazla imza topladıklarını\" söyledi.

 

Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları bugün genel merkezlerine göndereceklerini ifade eden Çelik, \"Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlık`a teslim edilecek. İlimizde toplanan imza sayısının 60 bini aştığını burada ilan etmek istiyoruz.

 

Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Bingöl`ün en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Halkımızın yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur``dedi.

 

\"Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı\"
Halkın kampanyaya gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Çelik, \"Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır. Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM`de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır`` dedi.

 

\"Bingöl halkına, STK`lara canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz\"
Bingöl halkının, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası`na katılarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade eden Çelik, \"Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Huzurlarınızda kampanya sürecinde bize desteğini esirgemeyen Bingöl halkına, STK`lara canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Özgürlüklerin önündeki bütün engellerin kalkması dilek ve temennisiyle, katılımınız ve desteklerinizden dolayı siz basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyoruz\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir