• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan etti: 30 Ekim itibarıyla uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle vakalar hızla arttı.

Birçok ülke yeniden kısıtlamalara geri döndü. İkinci dalga vakaları yaşanmaya başladı. Günlük en fazla vakaların görüldüğü ülkelerden biri Fransa'da ise tedbirler kapsamında yeni bir karar alındı.

Koronavirüs vakalarındaki hızlı artış nedeni ile 30 Ekim itibarıyla ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Almanya'da 4 haftalığına tiyatro, opera, konser, sinema ve spor salonlarının, yüzme havuzlarının, bar ve restoranların, güzellik ve masaj salonlarının kapatılmasına karar verildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısının keskin bir şekilde artması nedeniyle 16 eyaletin başbakanları ile video konferans yöntemiyle bir araya gelerek yeni tedbirleri görüştü. 

Başbakan Merkel görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 2 Kasım’dan geçerli olmak üzere yeni karantina önlemleri konusunda eyalet başbakanlarıyla anlaştıklarını duyurdu.

Fransız Hükümeti ise önlem olarak ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan etti. Yasak 30 Ekim itibarıyla uygulanacak

Bu haberler de ilginizi çekebilir